Viisaus asuu jaetuissa kokemuksissa

Pekka Haavistolla on kyky tuoda erillään olevat kansanosat yhteen ja puuttua yhteiskuntamme sirpaloitumiseen. Tästä hyvänä esimerkkinä oli se, miten Haavisto viime syksynä valitsi yhteistyön ja ymmärryksen linjan perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen suhteen. Mustavalkoisen me ja te -asetelman sijaan meidän tulisi olla mahdollisimman paljon yhteistyössä niiden ihmisten kanssa, joiden arvoja sekä ajatusmaailmaa emme koe omaksemme. Viisaus ei asu itsessämme vaan jaetussa kokemuksessa, jossa olemme kaikki osallisena. Mitä enemmän ymmärrämme kaikkein vierainta ja oudointa, sitä enemmän ymmärrämme itseämme.

Haaviston asiantunteva ja rauhallinen tapa esittää ajatuksensa ja asiansa sekä kunnioitus toisia keskustelijoita kohtaan on avain menestykseen niin Suomessa kuin maailmalla. Arvostan Haaviston kokemuksen kautta saavutettua ymmärrystä maailmasta. Maailmalla ei pysty toimimaan, jos ei ymmärrä kaikkea sitä moninaisuutta, jonka kautta maailmaa arvotetaan. Emme voi katsoa maailmaa ja sen muutosta pelkästään Suomesta käsin vaan meidän tulee katsoa yhä enemmän Suomea maailmalta käsin.

Haavisto olisi paras mahdollinen suomalainen vientituote. Haavisto kykenee tuomaan esiin suomalaisten parhaat puolet ja tuomaan Suomen ja suomalaisuuden esiin positiivisella ja kunnioitusta herättävällä tavalla.

Suomella on valtavasti korkeaa osaamista eri yhteiskunnan osa-alueilla, joka vastaa kansainvälisen kysynnän tarpeisiin. Tuota osaamista pitää pystyä tuomaan esiin paikoissa, joissa suomalaista osaamista ei vielä osata tunnistaa. Mitä paremmin pystymme lyömään itsemme läpi kansainvälisesti, sitä paremmin pystymme lyömään leiviksi suomalaisen työn avulla. Meidän tulee olla ylpeitä itsestämme, tukea toisiamme ja uskoa kykyihimme. Pekka Haavisto edustaa tätä ajattelua parhaimmillaan.

Touko Aalto

maakunta- ja kaupunginvaltuutettu (virh.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Kaukolämmön kilpailukyvystä huolehdittava

Mielipide: Liikenteeseen saatava ennakoivaa silmäpeliä

Mielipide: Tasa-arvo ei ole kehollista

Korona vallan välineenä?

Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

Lyhyet

Lyhyet

Asunto-osakkeiden siirrot on tutkittava

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.