Voi että osaa pistää vihaksi!

Kylläpä korpeaa! Siis ne naapurin siniset valot ja entäs sitten sen kissanjätökset parvekkeen alla, kehtaapa vielä mokoma myrkyttää keuhkonikin kaupan päälle, ei voi rauhassa aurinkoakaan ottaa, jos se nyt joskus sattuisi edes paistamaan.

Puhumattakaan siitä, että voin tarkistaa viikonlopun kotiintuloaikani vaivihkaa häneltä - samalla kun päivittelemme pihalla, kuinka viereisen talon täysin ilman kasvatusta jäänyt jälkikasvu, koska isi ei ole naapurin tädin pelargonioiden hoidoltaan ehtinyt, on taas töhrinyt ja särkenyt paikkoja - ei nyt juuri meillä, mutta aivan varmasti jossain!

Lopuksi tietysti kiroamme yhteen ääneen nykyisen sään, ja tulevat säät samalla. Nehän tietysti johtuvat siitä, että lyhytnäköiset poliitikot ja suurkapitalistit eivät ole rahan- ja vallanhimossaan ehtineet ajatella pieniä sivuvaikutuksia, mutta ovatpa muistaneet kuitenkin taittaa indeksiä ja luoda itselleen eläke- ja vähän muitakin etuja, joista ainakin joku muu herkempi lienee kateellinen.

Ai, että olis taas saunan takana tilaa!

Entäs sitten ne, jotka ohittelevat jonoissa, varsinkin kun piikille pitäisi päästä! Hitsi, että jurppii, onhan minulla nyt vähintään yhtä hyvä syy, ellei parempikin saada omani ensin.

En nyt kyllä heti osaa sanoa miksi, mutta kyllähän sen lääkärin pitäisi tietää, mikäli on saanut tutkintonsa jostain muualtakin kuin Elloksen luettelosta, vaikka ei kai se muuten arvauskeskuksessa työskentelisikään.

Eikä sitä jonottamista kestä muutenkaan, kuka jaksaa katsella kaikkia niitä keski-ikäisiä, ympärivuotista pikkujoulukauttaan viettäviä työn toivoja, joiden keskivartalon ympärys vastaa omaa pituutta ja jotka eivät muista käyttää edes heijastinta. Ei, kyllä jonottaminen pitää kieltää kaikilta esteettisesti, ja muutenkin, rajoittuneilta.

Sitten kun sitä lopulta pääsee kahdeksan tunnin pihalla värjöttelyn jälkeen kotiin ja alkaa kuume nousta, niin eiköhän ovikellolle ala kertymään soittotunteja.

Ensin joku entisten tasavaltojen liiton alueelta tänne tullut suomalaisen opiskelijan paikan vienyt, täysin mitään ymmärrettävissä olevaa kieltä puhumaton henkilö kaupustelee taidetta, joka näyttää siltä, että se on ollut nälkiintyneen hamsterin häkinalusena. Ja juuri kun saa sen lämpimän mehun kaadettua mukiin, niin joku toivonsa löytänyt haluaa kertoa, että minullekin on ylhäällä tilaa, eikä kyseessä ole se vesi- ja homevaurioista kärsinyt yläkerran kolmio.

Yritäpä sitten rentoutua mediaviihteen ääressä, varsinkin kun tietää, että joutuu siitä vielä kohta väkisin maksamaan, vaikka eihän minulla mitään televisiota ole.

Se on sitä paitsi pelkkää vanhan toistoa, uutisia myöten, eikä laadusta tietoakaan. Niin ja miksi ihmeessä lastenohjelmia lähetetään yöllä, vai mitä Miitta-täti? Ja antakaa sille tanskandoggille muutakin syötävää yötöihin lähtiessänne kuin ne pianon jalat.

Ei samperi, pitää rakentaa isompi saunarakennus. Ja lupiakaan ei saa enää niin kuin ennen. Kylläpä närästää!

Kaikille tasapuolisesti mukavaa joulunalusaikaa ja ajatelkaa hiukan sitä lähimmäistänne!

JUHA VÄKIMIES Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Kaupunkipyörät ovat osa joukkoliikennettä

Avoimen väylä yliopistoon uhkaa maksutonta koulutusta

Luonnonkukkia Jyväskylän viheralueille

Lyhyet

Britannian pääministeri kokeilee rajoja

Ihmisen erityislaatu, onko sitä?

Lyhyet

Veikkaus viimein havainnut ongelmat

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.