Voi tätä Suomen oikeuslaitosta

Uutinen kertoi neljän ulkomaalaisen useista rikoksista, pääosin koru- ja rahavarkauksista useista liikkeistä ympäri Suomea. Kultaesineitä oli viety 67000 euron arvosta ja selvää rahaa noin 3700 euroa.

Rikoksista tuomioksi tuli vuosi ja viisi kuukautta ehdollista vankeutta. Suomeksi sanottuna: olihan se pikkuisen rumasti tehty, mutta mitäs tuosta, tekeville sattuu. Ehdollinen tuomiohan on yhtä tyhjän kanssa varsinkin tämän laatuisille ”ammattirosvoille”, jotka varmasti nauroivat makeasti tuomion kuultuaan.

Moiset tuomiot ovat kuin avoin kutsu ulkomaisille varasliigoille, jotka jo aiamminkin ovat käyneet kultasepänliikkeitä tyhjentämässä ja asuntomurtojen sarjoja tekemässä. Ei voi kuin ihmetellä, miten näin lievään tuomioon on voitu oikeudessa päätyä.

Jos vastaavasti joku työtön kaljaveikko, ihan kotimainen, nappaa liikkeestä makkaralenkin poveensa ja kaljapurkin kostukkeeksi ja jos pikkuisenkin on entisiä pohjia eli on ”nimi kirjoissa”, ehdotonta tulee että paukahtaa.

Olisiko erään käräjätuomarin lausahduksessa eräiissä illanistujaisissa jotain perää? Hän totesi siihen tapaan, että ”naurisvarkaathan Suomessa hirtetään, mutta isoimmat konnat kävelevät vapaalla jalalla”. Mene ja tiedä – mutta useinhan pikkupilsnerissä tulee sanottua sellaista, minkä selvinpäin jättäisi sanomatta...

Joitain vuosia lautamiehenä ei ole paljon. Mutta silti on kokemusta siitä, miten lakia luetaan tai jätetään lukematta.

Raimo Niininen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Julkiset palvelut tärkeitä

Lyhyet

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.