Voitaisiinko viimeinkin oppia?

Ilmailuala on vaikeuksissa koko maailmassa. Isoja rakennemuutoksia on tapahtunut ja tulee tapahtumaan edelleen. Finnair on ollut kotikutoisen myrskyn silmässä jo liiankin kauan. Jatkuvasti on joku porukka pudottanut rukkaset lattialle ja lähtenyt ongelle. Kukaan ei pitkän päälle näistä lakoista hyödy. Eniten niistä kärsivät maksavat asiakkaat, Finnairin henkilöstön todelliset työnantajat.

Takavuosina Merimiesunioni oli amiraali. Lakkoherkkyys oli huipussaan, varsinkin jäänmurtajilla joka talvi. Niinpä kauppalaivat liputettiin muihin maihin. Silja Line oli tapetilla aikansa. Nyt Siljan ruorissa on virolainen heimoveli. Paperimiehet olivat teollisuuden lippulaivan kapteeneita. Kaikki tiedämme, miten sellu- ja paperiteollisuuden Suomessa on käynyt. AKT on jo kauan ollut putoamassa samaan uhokuoppaan. Se käyttää herkästi satamia käsikassaranaan. Pohjois-Ruotsin ja Suomenlahden pohjukassa Venäjän satamat saattaisivat olla mielissään, jos paperirullamme vietäisiin maailmalle niiden kautta. Liikenteeseemme ovat venäläisrekat jo tulleet. Virolaiset ja puolalaiset tulevat isolla joukolla, kun sopiva tilaisuus ilmaantuu.

Koville ottaa myöntää Finnairissa tosiasia, että muutoksia on pakko tehdä, jos sinivalkoiset siivet aiotaan ilmassa pitää. Jostain on luovuttava ja kompromisseja on tehtävä.

Olisiko aihetta Finnairilla kummankin osapuolen katsoa peiliin?

Nythän ei riidellä palkoista, vaan joistain periaatteista. Voitaisiinko jo viimein menneistä jotain oppia? Muuten meillä lentävät kohta latvialaiset siivet. Norjalaiset tulivat jo.

JARMO JÄÄSKELÄINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.