Yhä vain Säynätsalon terveyspalveluista

Kauko Isomäki ja Unto Pynnönen kirjoittivat mielipidepalstalla (KSML 30.5.) jättämästäni eriävästä mielipiteestä 4.9. 2014 perusturvalautakunnan päätökseen.

Haluan tuoda nyt esille ko. eriävän mielipiteen taustaa ja mitä se oikeasti käsitti. Tällä en hae mitään huomiota esimerkiksi tulevia vaaleja varten. Olen jättänyt politiikan teon toisille.

Tällöin keskusteltiin monipalvelupistesuunnitelmasta (Tikkakoski, Korpilahti, Säynätsalo) ja avoterveydenhuollon palveluiden ulkoistamisesta. Syynä olivat kaupungin säästöt silloinkin.

Olin päätöstä tehtäessä sitä mieltä, että Säynätsalo tarvitsee lääkäripalvelut / terveyspalvelut enkä hyväksynyt näiden supistamista. Silloin esityksenä oli mm. se, että Säynätsalon terveyspalvelut siirretään muualle (Muurame, Keljonkangas ja Kyllö).

Tämä olisi aiheuttanut asiakkaille huomattavaa haittaa, näin olisi myös osa kustannuksista laitettu kuntalaisten kontolle. Liikenneyhteydet eivät myöskään olleet ajan tasalla.

Olen iloinen, että palvelut toimivat nyt ja on turvattu tulevaisuudessa. Ko. päätöstä koskevat asiakirjat ovat löydettävissä kaupungin intrassa niin nykyisille valtuutetuille kuin kuntalaisillekin. Sieltä löytyy oikeaa tietoa päätöksenteosta.

Marja Leena Makkonen

entinen perusturvalautakunnan jäsen (vas.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lukijan kuvaHiiripöllö Seppälänkankaalla. Kuva: Ari Masalin

Kuka lopulta kerää rahat vappusatasiin?

Tulevaisuus vaatii tekoja

Haasteina oppilasmäärä ja kiinteistön soveltuvuus

Lukijan kuvaJääbaletti Armisvedellä. Kuva: Erkki Mäkelä

Lukijan kuvaJään monet muodot. Kuva: Seppo Keskinen

Lukijan kuvaTalviturkki ja kesäturkki. Kuva: Matti Manninen

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.