Yksityiskoulu turvamaan kansainvälisyyttä?

Yliopisto, kansainväliset yritykset sekä esimerkiksi menestynyt jääkiekkoseura JYP houkuttelevat Jyväskylään kokonaisia perheitä. Jyväskylä on kansainvälinen kaupunki ja kansainvälisyyttä tulee jatkossa vain vahvistaa.

Moni ulkomaalaisperhe Jyväskylään, koska vanhemmat saapuvat kaupunkiin töihin. Samalla on luontevaa, että lapset voivat osallistua englanninkieliseen päivähoitoon ja käydä englanninkielistä koulua. Koska monilla on joka tapauksessa edessä uusi muutto joidenkin vuosien päästä, on luontevaa, että lapset eivät joudu vaihtamaan koulunkäynnin kieltä muuttojen mukana.

Jyväskylän kaupungin järjestämä englanninkielinen opetus on kuitenkin joutumassa säästölistalle. Valtavien säästötarpeiden edessä joudutaan tekemään raskaita ratkaisuja ja pitäytymään vain keskeisimmissä tehtävissä.

Englanninkielisen opetuksen järjestäminen on joka tapauksessa välttämätöntä, joskin järjestävä taho voisi olla joku muu kuin kaupunki.

Jyväskylässä toimii jo yksityinen englanninkielinen päiväkoti, joka järjestää myös esiopetusta. On ryhdyttävä etsimään vaihtoehtoja sille, voisiko myös englanninkielistä opetusta järjestää esimerkiksi tukiyhdistyksen ylläpitämä yksityiskoulu. Toivottavasti koulutuksen jatkuvuus saadaan turvattua keskeytyksettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Vanhemmat ja koulu ovat lasten osallisuuden vahvistajia

Eroon meluisista vesiskoottereista

Sanojen alkuperä jää liian usein hämäräksi

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Raamattuun ei ole oikotietä

Avaimia Raamatun kohtien oikeaksi kääntämiseksi

Loukkaava puhe ei ole kenellekään sopivaa

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.