Yle panostaa aluetoimintaan

Helena Tahvanainen epäili (KSML 6.9.) Ylen petaavan maakuntaradioiden lopettamista. Epäily on perätön, sillä aluetoiminta on nyt ja tulevaisuudessa yksi keskeisimmistä Ylen palveluista, joka elää yleisöjen tarpeiden ja mediankäytön muutosten mukaan.

Yle on viime vuosina panostanut aluetoiminnan kehittämiseen kaikissa välineissä kaikkialla Suomessa ja tänä vuonna olemme lisänneet toimittajiemme liikkumista ihmisten parissa. Radion iltapäivälähetyksen juonto tapahtuu nyt yhdestä studiosta entisen kahden sijaan. Alueellisen iltapäivän avulla voimme tarjota entistä laadukkaampaa ja syvempää journalismia, sillä tekemällä alueellista lähetystä olemme saaneet lisää toimittajia nimenomaan kentälle.

Radion aamu on pidentynyt, aloitimme suositut lauantailähetykset ja pidensimme iltapäivää. Maakunnalliset sisällöt ovat myös vahvassa roolissa valtakunnallisessa keskipäivässä. Aluetoimitukset eivät ole yhdestä kaupungista johdettu yksikkö, vaan sekä aluepäällikkö että tuottajat työskentelevät kaikissa johtamissaan toimituksissa viikoittain. Läsnäolo kaikkialla maassa on Ylelle tärkeää. Kehitämme maakunnallista ja alueellista palvelua jatkuvasti.

Jyri Kataja-Rahko
Aluetoiminnan päällikkö
Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.