Yle-vero vei paineet tarjonnan tasosta

Yle-vero tuli. Saamme sillä samoja kaupallisten kanavien reality-kulttuuritällejä kuin lupamaksullakin: Big Brother, Duudsonit, Lontoon tatuointitarinat, Miamin tatuointitarinat, Los Angelesin tatuointitarinat, Myytinmurtajat, Pelkokerroin, Dr. Phil, Kauniit ja rohkeat, Satuhäät, Huippumallit haussa, yms. yms.

Lisäksi saamme valtavasti amerikkalaisia turpiinmättämis- ja tappamissarjoja. Reality-sarjoja toistetaan uusintoina kaksikin kertaa viikossa.

Sen kerran, kun katsottavia elokuvia televisiosta tulee, ne tulevat takuuvarmasti edelleen eri kanavilta täsmälleen samaan aikaan. Ajoittaminen peräkkäin tai eri illoille on ylivoimaista. Yle ja kaupalliset kanavat eivät tiedä toistensa aikatauluista yhtään mitään.

Hömppä-, turpiinmättämis- ja tappamissarjoista ainakin puolet voidaan huoletta jättää ostamatta. Niitä ei monikaan jää tosissaan kaipaamaan. Jotain Ylen kanavien tasoa saisi olla kaupallistenkin kanavien ohjelmissa.

Veron hyvä puoli on, että toisten siivellä salatirkistely loppuu. Vero on maksettava, vaikka huushollissa ei telkkaria olisikaan. Radio kuitenkin on.

Arveluttava puoli on, että paine ohjelmien tasoon häviää. Veron tuotto tulee Ylelle kuin Manulle illallinen, tunkipa se tuuttiin millaista ohjelmistoa tahansa. Enää ei tarvitse pelätä lupamaksujen vähenemistä.

Mustaan Mannerheimiin sekä jenkki- ja brittiformaatteihin riittää rahaa, kun Kotikatu suljettiin ja Taivaan tulet sammutettiin. Aika näyttää, milloin näemme yle-verolla rahoitetun elokuvan, jossa Kekkosesta tehdään lesbo tai ainakin Hrustsevin salarakas. Toivottavasti ei kuitenkaan. Mielenkiintoista!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Suomen uusin ja rumin?

Seniorikortin hankala uudistus

Saksa jyrää Euroopassa!

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jalankulkija on turvaton tietyömaan kaaoksessa

Mielipide: Kohti kestävää energiatuotantoa

Mielipide: Isännöitsijällä eri näkemys perukirjasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.