Ylen kutistaminen olisi haitallista

Media-ala on ollut muutoksen pyörteissä. Sanomalehdistö niin paperisine kuin myös verkkojulkaisuineen on tehnyt valtaisan ja ansiokkaan työn tämän yhteiskunnan ja meidän lukijoiden rakentamisessa.

Tämä työ jatkuu monipuolistuen ja tuo meille uutisten lisäksi hyödyllistä analyysiä, suodatusta ja kommentointia. Laajemmat artikkelit ovat meille lukijoille usein vahvaa tiedollista ruokaa. Mukana tulee yhteisöllisyyttä ja sopiva annos viihteellisyyttä.

Sanomalehdistön pohjalta kasvanut media uudistuu kaiken aikaa ja ajanmukaisella toimituspolitiikalla sen vahvuudet pitävät pintansa muuttuvissakin tilanteissa.

Yleisradio harjoittaa niin ikään uutisointia – myös verkkosivuillaan. Se ei kuitenkaan mielestäni peitä sanomalehdistön eikä lehdistön sähköisen toiminnan tehtäväaluetta kovinkaan mainittavasti.

Kaupallisten tv-kanavien pohjalta syntynyt kaupallinen sähköinen media sen sijaan lähti liikkeelle enemmän viihdepainotteisena. Laajan viihdealan pyörteissä pelkästään viihdepohjalla pärjääminen on ymmärrettävästi yhä haasteellisempaa.

Kaupallisten tv-kanavien ahdistukseen ei kuitenkaan ole mielestäni oikea lääke se, että Ylen tehtäviä vähennettäisiin. Ylen tehtävien supistamisen seurauksena olisi tämän monipuolisen riippumattoman tiedonvälitysyhtiömme lukuisien hyödyllisten vaikutusten kuihtuminen yhteiskunnasta. Vahinko voisi olla arvaamattoman suuri ja heijastua monille tahoille.

Supistus olisi omiaan sirpaloittaman vielä suhteellisen yhtenäistä yhteiskuntaamme. Lopulta Ylen tehtäviä ehkä valuisikin ulkomaisille kaupallisille toimijoille, joiden intressissä ei ensisijaisesti ole palvella suomalaista ihmistä.

Näin yksittäisen ”parannustoimen” seurauksena voisikin olla meidän kaikkien osaksi tuleva menetys.

Pentti Korvenvirta

Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Lyhyet

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.