Ylettömän rikkaita, mutta tyytymättömiä

Oletteko koskaan miettineet, kuinka paljon olette tuhlanneet turhuuteen? Turhiin ostoksiin ja turhiin ajatuksiin ja mielipiteisiin? Kaikki olemme viisaita, kun otamme takkia naulakosta tai kirjoitamme moitteita nimettöminä. Joku on aina väärin, miksi?

Meille kerrotaan välttämättömistä säästöistä. Jonkun on se tehtävä kun viisitoista vuotta on eletty kuin lehmät apilapellossa. Miksi pitää saada ilmaista rahaa? Hankittu raha maistuu paljon paremmalta.

Me olemme ylettömän rikkaita. Jos et usko, katso parkkipaikkoja, sävysävyyn rakennettuja taloja, pihoja ja komeita veneitä rannoilla. Ulkomailla ramppaavia vaarista vauvaan. On rahaa ja sitä käytetään. Ihmettelen usein miksi ihmiset ovat väsyneitä? Työpaikat ovat moderneja, siistejä, uusin ja monipuolisin työvälinein kalustettuja.

Aina iloiset työstään nauttivat työtoverit tuo päiväämme mielekkyyttä, puhumattakaan asiakkaista. Heillä on rahaa ostaa ne uudetkin turhanpäiväiset esineet. Meillä pullottaa kaupat vaatteita, ruokaa ja kaikki valmiiksi tehtynä. Lapsetkin hoidetaan valtion kustannuksella. Onko se väärin kun heiltäkin leikataan, onko todella? Mummoille ja vaareille valmistellaan eutanasiaa. Siis pois silmistä. Perheistä on tullut sekasikiöitä, kaikki on kaikkien kanssa. Meillä näyttäisi olevan oikein mukavaa.

Minkälainen maailman pitäisi olla? Mikään ei kelpaa, eikä ole tarpeeksi hyvää. Miksi vihata ihmistä jota ei tunneta? Miksi toinen tekee aina kaiken väärin? Etkö voisi rakastaa naapuriasi, kansanedustajaasi, hallitustasi kun olet hänet valinnut. Tule ulos nimimerkin takaa ja osoita, miten sen voisi tehdä paremmin. Ehkä tulisit onnelliseksi? Iso raha ja toisten moittiminen ei tuo onnea. Kukaan ei ihmetellyt sitä, miten joku mies tai nainen tarvitsee 250 000 euroa vuodessa elääkseen, kun perheen äiti tulee toimeen 12 000 eurolla vuodessa, työllistäen vielä osa aikaisesti kolme ihmistä. Kenen työ maksaa ja kenen työ on tarpeellista?

Jos et sopeudu joukkoon, osta kuokka ja lapio. Täällä Pohjantähden alla on tilaa. Tee Koskelan Jussit. Kun aikansa tekee oikeita töitä ei jaksa enää valittaa. Nyt olisi hyvä aika ryhtyä työhön.

Salme Kuusela

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Varpushaukka Keuruun Haapamäellä. Kuva: Marja Mallat

Naaraskorento munii veteen. Kuva: Jukka Luoma

Neitoperhonen. Kuva: Pirjo Ala-Hynnilä

Lukijan kuvatRautapyörä. Kuva: Jorma Soininen

Talousjärjestelmä luo pahoinvointia

Lyhyet

Lyhyet

Mykkäsen malli lisäisi kivihiilen käyttöä

Poliittisen poliisin paluu

Kiristäjät liikkeellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.