Yliopisto-opiskelu on itsenäistä

Yliopisto-opiskelijat kaipaavat muutosta yliopisto-opiskelua enemmän. Yliopisto-opiskelu ei ole yksinäistä, vaan itsenäistä, ja kirjatenttien tekeminen itsenäisen opiskelutahdin kulmakivi.

Yliopistomme tarjoaa jo silloin tällöin verkkokursseja ja niitä toivottavasti järjestetään lisää. Tällainen paikkasidonnattomuuden mahdollistaminen on yliopisto-opiskelun parasta antia, ja siitä kannattaa osata nauttia. Opintotuen saamiseksi täytyy vuodessa suorittaa 45 opintopistettä ja on erinomaista, että ne saa suorittaa itselleen parhaalla tavalla.

Jos opiskelu on elämän päätavoite, kritisoitavaa yliopisto-opiskelusta varmasti löytyy. Itse olen asunut opintotuella yhteensä jo vuoden eräässä kehitysmaassa vapaaehtoistyöntekijänä. En ole silti jäljessä opinnoistani, enkä ole koskaan kärsinyt yksinäisyydestä tai jatkuvasta stressistä.

Elämän keskittäminen yliopistoon, yhteen pieneen laitokseen pienessä kylmässä Suomen maassa on ahdistava jo ajatuksenakin. Opiskelumahdollisuutta yliopistossa kannattaa käyttää hyväkseen, mutta enpä lähtisi sen parantamiseksi Kinnarin ja tovereiden kanssa yhdistymään tai voimautumaan sen kummemmin. Aihe on aivan liian epäkiinnostava. Maailmassa on muitakin epäkohtia, joiden uhrien elinolojen parantamiseksi on relevantimpaa käyttää energiaansa.

ROSITA SIETTÄ opiskelija, Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Veikkaus viimein havainnut ongelmat

Pääministeri Rinteen ikiomat kuplat

Outoa touhua Jyväskylän metsissä

Puolimatka petaa poliittista uraansa

Hallitus hakee fokustaan

Lukijan kuvatMustikan lehdet. Kuva: Jorma Soininen

Lyhyet

Sade huuhtelee omenia nyt päivittäin. Kuva: Sirpa Jyske

'Puintikypsää ruista. Kuva: Katri Wahlberg

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.