Ymmärrettävyyskin kuuluu hyvään politiikkaan

”Tapelkaa pojat saatte tupakkia”, sanoi kenraali Airo Jussi Jurkan suulla elokuvassa Päämaja. Tältä näyttävät Wallinheimon ja Pekkarisen tulkinnat samasta asiasta, EU:n pankkiunionista.

Oikeasti merkitsee se, missä ja kenen käytettävissä tämä meidän pankkiemme keräämä 1,1 miljardia on. Toinen väittää yhtä ja toinen toista, mutta lopputulos on sama: kysymys jää ilman vastausta. Onko Suomi yhteisvastuullinen vai ei?

Pekkarisen mainitsemassa ”moisessa” keskustan olisi todellakin kannattanut olla mukana, koska siinähän oli koko asian ydin. Vai oliko keskusta populistiakin populistisempi?

Minulle ei ole koskaan oikein auennut tämä Pekkarisenkin mainitsema populismi ja sen käyttö kielteisenä. En voi käsittää, miksi helppotajuisuutta ei saisi politiikassa käyttää. Vai onko kyse siitä, että populismilla vähättelijät ovatkin itse kadottaneet selkokielisyytensä ja pyrkivät näin leimaamaan pelkällä kertakuulolla tajuttavan puutaheinäksi?

Populismia soisi olevan enemmänkin. Nopean viestinnän yhteiskunnassa sillä on todellakin muuta merkitystä kuin vain suosion tavoittelu. Ei tarvitse kirjoittaa puolta aukeamaa kertoakseen, mitä sille 1,1 miljardille mahdollisesti tapahtuu. Ihan pelkällä populismilla asia tulee yhdellä lauseella selväksi: ”Sinne meni”.

Sittenhän ovat vielä erikseen ne vastuumme Kreikka-lainoista. Voi pojat, siinä ei sitten tupakkikaan auta, kun niitä miljardeja etsitään. Kysyn Timo Soinin sanoin: ”Kuka maksaa?”

Marita Salenius

kansanedustajaehdokas (ps.)

Multia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Osaamista Alvan johtoon

En ole kuullut leikkausten keskittämisestä mitään uutta

Lyhyet

Lyhyet

Osuuspankin fuusio oli torjuttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Suomen uusin ja rumin?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.