Yrittäjiksi pakottamista

Hyvinvointi käsitteenä tarkoittaa sitä että voi hyvin. Yksinkertaista - vai onko?

Hyvinvoiva lapsi on onnellinen, hyvinvoiva yritys menestyy, hyvinvoivat aikuiset jaksavat arjen aherruksessa, hyvinvoivat "aikaihmiset" jaksavat hymyillä meille sekä toisilleen...

Näin ei kuitenkaan ole ollut kaikilla Jyväskylässä asuvilla viimeaikoina. Yrittäjänä sekä perheen äitinä olen tuntenut näinä päivinä pahoinvointia kaupungin ehdotuksen, pakottaa kaikki yksityiset perhepäivähoitajat yrittäjiksi, vuoksi.

Muutama kohta menee pieleen: Yrittäjäksi ei voi pakottaa, yksityinen perhepäivähoito ei ole liiketoimintaa, perheellä pitää olla mahdollisuuksia palkata mieleisensä lastenhoitaja niin halutessaan ja opiskelijoilla tulee olla mahdollisuus tehdä lastenhoitotyötä opiskelujensa ohella.

1.8.2010 jälkeen Jyväskylän kaupungin esityksen mukaan perhe, jossa on yksityinen lastenhoitaja, ei saisi enää palvelurahaa, mikäli hoitajalla ei ole y-tunnusta. Yksityisistä perhepäivähoitajista on nyt jo pulaa: Moni vanhempi haluaa varmasti mieluummin lapsensa hoitoon turvallisempaan ja inhimillisempään perhepäivähoitoon kuin suureen päiväkotiin. Päiväkotipaikkoja kun ei edes aina löydy omalta alueelta vaan lapset joudutaan kuljettamaan pitkienkin matkojen päähän.

Onko tämä hyvinvointia? Ei.

Vastustan jyrkästi kaupungin yksipuoleista ehdotusta. Kaupungin tulee tässäkin kohtaa kuunnella "käyttäjiä" eli meitä jyväskyläläisiä, jotta yhdessä voisimme tehdä Jyväskylästä hyvinvointikunnan. Että täällä olisi hyvä asua ja yrittää ja voisi sanoa, että tänne kannattaa muuttaa ja että meitä kuunnellaan. Kuuleko kaupunki?

SANNA JYLÄNKI Äiti ja yrittäjä Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

Ratkaisut ovat jäsenmaiden käsissä

Lyhyet

Lyhyet

Kehitystyötä ei ole vara hukata

Oppimateriaalien hankintaan yhdenvertaisia ratkaisuja

Kivihiili kiellettiin jo

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.