Ystävyyskaupungit hankittava takaisin

Joka väittää Kultarannan Nato-seminaarin syventäneen keskustelua erehtyy pahasti. Sotahysterian tähtäimen läpi sihdataan vainoharhaisuuden vääristämää maailmaa, jossa ”terroristien” jo aloittamassa sodassa selviytyä voi vain asevarustelua kiihdyttämällä.

Aseuskonto on tuhoamassa politiikan ja diplomatian taidot juuri silloin, kun niitä eniten tarvittaisiin! Jos valitulla tiellä jatketaan, ei Suomella ole ulkopolitiikkaa. On vain sotapolitiikka.

Tahdottomaksi ”ajopuuksi” ovat taas meidät heittämässä kuten Hitler-liiton salaajat ovat historiaa vääristellessään aina tehneet. On vastuutonta ja epäisänmaallista esittää Suomi vailla kansainvälistä liikkuma- ja valinnanvapautta ja sota sokeana luonnonvoimana. Sen terrorismi/ kommunismi sytyttävät ilman, että itse voimme rauhan pysyvyyteen vaikuttaa.

Yhdysvallat ei tosipaikan tullen kykene kuin uhoamaan. Kansaansa se ei vaaranna. Ydintuhon jälkeen maapallo kun olisi elinkelvoton. Pakkomielteinen Naton aseisiin turvautuminen on viheliäisintä älyn köyhyyttä hampaisiin asti aseistautuneessa maailmassa, joka jo nykyiselläkin asearsenaalilla voitaisiin tuhota monisatakertaisesti. Kuvitteleeko joku todella, että kertaluokan kohottaminen tuhansiin vahvistaisi rauhaa ja vakautta?

Näitä kuolemankauppiaita ei mietitytä, että ydinase on tehokkuudellaan mitätöinyt itsensä. Vallitsee kaamea, mutta varsin tehokas kauhun tasapainoon nojaava pakkorauha. Sotaa parempi sekin.

Parasta pienelle, mutta geopoliittisesti kiintoisalla alueelle sijaitsevalle Suomelle olisi lopettaa ryssittely, nousta verisistä juoksuhaudoista ja alkaa taas seistä omilla jaloillaan. Haagin tuomiovallan ulottumattomissa viattomia siviilejä murhaavalle Yhdysvalloille Suomen turvallisuus olisi vain kyynisen laskelmoinnin kohde.

Vaikka eräs vaarallisimmista EU-petoksista oli Paasikiven-Kekkosen puolueettomuuspolitiikan tuhoaminen, ei menestyksekkäitä idänsuhteita vielä täysin ole murskattu.

Elvytetään ystävyyskaupunkitoiminta. Lisätään kulttuurivaihtoa ja keskinäistä tuntemusta. Monipuolistetaan median ohjelmatarjontaa. Ei paeta keskustelupöydistä vaikeittenkaan kysymysten edessä. Otetaan vastuu kansainvälisestä asemastamme ihan itse.

Voimme aktiivisesti vahvistaa hyviä naapurisuhteita ja vakuuttaa rauhantahtoamme sen sijaan, että istumme kiiluvin silmin torrakko kädessä pusikossa vahtimassa, milloin ”ryssät” taas ”loukkaavat ilmatilaamme”.

Seppo Kuoppala

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen kotiin

Perussuomalaiset ja halpatyövoima

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lasten hyvinvointi erilaistuu ja eriarvoistuu Suomessa

Outoa ja tahallista väärinymmärrystä

Suomen peruskoulun kohtalonkysymys

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.