"Aina joku eksyy" palautti uskon kunnalliseen teatteriin

Viikonloppumatkamme toi meidät Lounais-Suomesta Jyväskylään. Olimme varautuneet kyläilyyn, hiihtämään ulkoilmassa ensimmäisen kerran moneen vuoteen ja tietysti teatteriin.

Liput oli varattu Laura Ruohosen "Yksinen"-esitykseen. Perjantaina teatterista soitettiin ja kerrottiin esityksen peruuntuneen sairaustapauksen johdosta. Samanaikaiseen esitykseen suurella näyttämöllä olisi mahdollista lippumme vaihtaa. Vaihto suoritettiin.

Lauantaina puolipäivän jälkeen suuntasimme teatterille. Selkärangassa oli varma tieto siitä, että esitys ei voi olla kummoinen, jos lippuja on vielä saatavissa edellispäivänä. Tunsimme mielihyvää, kun katsomo täyttyi. Olisi näyttelijöidenkin mukavampaa esiintyä, kun ei ole tyhjä sali.

Saimme kokea Reko Lundanin "Aina joku eksyy"-esityksen. Kipeän aiheen kirjailija oli osannut kirjoittaa luistavin ja nasevin tekstein.

Pidimme ohjauksesta. Näyttelijät sopivat rooleihinsa ja olivat erinomaisia. Lavastaja oli osannut pelkistää työnsä parhaaksi mahdolliseksi.

Me viihdyimme ja niin huomasimme muidenkin katsomossa tekevän. Haluamme kiittää kaikin puolin hyvästä teatterielämyksestä.

Asuinpaikkamme 300 kilometrin etäisyys estää meitä palaamasta uudelleen saman esityksen pariin. Haluja olisi. Silloin saisi tajuntaansa nekin vuorosanat, jotka nyt luiskahtivat hitaan käsityskyvyn ulkopuolelle.

Viimeksi samanlainen esitykseen palamisen halu tapahtui Turun kaupunginteatterin "Seitsemän veljestä"-esityksen jälkeen seitsemänkymmentäluvulla. Luja usko kunnallisen teatterin pärjäämiseen palasi useiden vuosien jälkeen.

Niin ja se hiihtäminen. Eipä uskoisi, että hiihtoputkessa hiihtämisen seurauksena luonnonmäet ovat kasvaneet niin suuriksi, että oikein pelotti.

KRISTIINA BLY Naantali RAIMO RANNIKKO Turku

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Matala syntyvyys eläkejärjestelmän haaste

Lyhyet

Autoileva asiakas tekee omat johtopäätökset myös pysäköinnistä

Lyhyet

Raideinvestoinnit ovat nyt järkeviä

”Kolmatta tietä” ei ole eikä tule!

Lupaukset on pidettävä ja hinnankorotukset peruttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.