"Luonnollista suhdetta" aseisiin ei ole olemassa

Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Asmo Maanselkä väitti (Ksml 3.11.), että aselaki murentaa maanpuolustusta. Samoin hän totesi, että häntä ihmetyttää suvaitsemattomuuden kasvu suomalaista elämäntapaa ja luonnollista asesuhdetta kohtaan.

Maanselkä myös ansiokkaasti mainitsee demarinuorten esityksen käsiaseiden kieltämisestä. Hän ei kuitenkaan kerro sitä, ettemme millään tavalla sido asekysymystä maanpuolustukseen, vaan antaa ymmärtää väärin.

On käsittämätöntä väittää, että aseet kuuluisivat jotenkin luontaisesti suomalaiseen elämäntapaan tai että ihmisillä olisi jokin tietty luonnollinen suhde aseisiin.

Aseet ovat näennäisesti välttämätön paha ihmisluonnon toteuttajana. Ihminen voi kuitenkin elää täysin luonnollisesti ja onnellisesti elämänsä tappamatta, ampumatta ja puolustamatta ketään aseellisesti.

Ylipäätään suomalaisen maanpuolustuksen sitominen välittömästi ampumaharrastukseen johtaa vääriin johtopäätöksiin. Olisin ennemmin huolissani nuorten miesten romahtaneesta henkisestä ja fyysisestä kunnosta sekä heikosta sitoutuneisuudesta yhteisöön. Yhä vahvemmin yksilöllistyvä ja koveneva yhteiskuntamme kaipaisi aseita enemmän yhteisöllisyyttä, huolenpitoa ja toverihenkeä.

Toivoisin, että vaalien lähestyessä pyrittäisiin puhumaan nykypäivän yhteiskuntaan välittömästi vaikuttavista aidoista haasteista eikä palattaisi ikiaikaiseen "jokainen jokaista vastaan"-asenteeseen. Lisäksi toisten sanoman muuntaminen on epärehellistä. Itse myös kristittynä näen rauhan ja rehellisyyden erittäin tärkeinä ja kannatettavina asioina.

TIMO KONTIO puheenjohtaja Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

Lyhyet

Lyhyet

Keski-Suomen kuntien talous on saatava kuntoon

Eläkkeiden alentaminen tuhoisaa taloudelle

Syyskuun kielo. Kuva: Matti Hyvärinen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.