Pääkirjoitus

Perustettu 1871
Vastaava päätoimittaja: Pekka Mervola

Näytä lisää pääkirjoituksia

Nimellä Pekka Mervola

Digimurros muutti media-alaa

Näytä lisää Nimellä-kolumneja

Mielipide

Näytä kaikki

Lukijalupaus

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti: lehdessä on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa. Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa, koulutusta ja kansallisia perinteitä.

Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa ja yhteisöllisyyttä.

Vuosi 2021 on Keskisuomalaisen 150-vuotisjuhlavuosi. Keskisuomalainen on maan vanhin suomenkielinen sanomalehti. Lehti tarjoaa tilaajilleen runsaasti uutistietoa sekä luettavaa esimerkiksi koronasta ja vaalivuoden kunta-asioista. Sunnuntaisin lehti on normaalia tuhdimpi Sunnuntai-Keskisuomalainen.