Räsäsen ajojahti on käsittämätön

Valtakunnansyyttäjä on määrännyt kaksi uutta rikostutkintaa kansanedustaja Päivi Räsäselle (kd.) koskien hänen ns. homo-kommenttejaan Ruben Stillerin ja Maria Veitolan televisio-ohjelmissa.

Elämme nyt mielenkiitoisia, mutta samalla huolestuttavia aikoja.

Mielenkiintoisia siksi, mihin Suomi on menossa oikeusvaltiona ja mihin ahdasmielinen suhtautuminen Raamattuun lopulta johtaa. Samalla kristinuskoa vastaan hyökätään hyvinkin avoimesti.

 

Jos Suomessa alkaa saamaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan siitä kun lainaa kyseistä kirjaa, olemme perin erikoisessa tilanteessa.

Hämmentäväksi valtakunnansyyttäjän näkemyksen tekee se, että kansanryhmää vastaan kiihottaminen lisättiin rikoslakiin nykymuodossaan vasta vuonna 2011 ja vasta tällöin kiihottamisrikoksen vihaperusteeksi lisättiin seksuaalinen suuntautuminen.

Ongelmallista on, jos lainsäädäntö mahdollistaa tuomioiden jakamisen jopa 15 vuotta sitten julkaistuista mielipiteistä. Jos tällaista tulkintaa ryhdytään soveltamaan laajemminkin, suomalaisia odottaa melkoinen siivousoperaatio internetissä sekä historiallisen suuret kirjaroviot.

 

Nyt valtakunnansyyttäjän toimet eivät vastaa tervettä oikeustajua. Asia on mielestäni järjetön ja käsittämätön.

Kyseisillä tutkintapyynnöillä ja niiden pohjalta käynnistetyillä rikostutkinnoilla pyritään rajoittamaan sanan- ja uskonnonvapautta sekä luomaan kristityille itsesensuurin ilmapiiriä. Kyseinen ajojahti vie sensuurin maailmaan, jota voisi verrata mm. Pohjois-Korean kaltaisiin systeemeihin.

Pelon ja vaientamisen kierteeseen ei tule kansamme eikä maamme suostua, se ei olisi enää Suomi.

Tapani Mäkikaupunginvaltuutettu (ps.)Jyväskylä

Lue lisää aiheesta