Pandemia opettaa kohtuutta ja tolkkua

Mariliina Kurkinen

Suomessa pitää välittömästi tiukentaa määräyksiä huomattavasti, koska kaikki ihmiset eivät valitettavasti ohjeita usko, eivätkä niitä noudata. Liikkumista on hetkeksi rajoitettava ja yökerhot, baarit, monet ajanviettopaikat ja sosiaalisen kontaktoinnin tilat on suljettava.

Kun näin toimitaan ja kun ihmiset ottavat uhkan nyt tosissan, niin toivo herää nopeammin.

Maailma ja Suomi tästä kyllä selviää. Ja mitä järkevämmin jokainen kansalainen nyt toimii, sitä useammat ihmiset tästäkin vakavasta uhkasta selviävät hengissä.

Uusia rokotuksia ja lääkkeitä kehitetään. Mutta juuri nyt niitä ei vielä ole ja siksi pitää olla järkevä ja varovainen toimissaan. Ei pelkästään itsensä ja oman lähipiirinsä vuoksi, vaan kaikkien ihmisten vuoksi. Vauvojen, muista sairauksista kärsivien ja ikäihmisten vuoksi.

Yhteiskunnan ja yritysten toipuminen ja talouden nousu alkaa sitä nopeammin, mitä nopeammin nyt kaikkea kanssakäymistä rajoitamme. Ja sitä nopeammin myös lomautukset päättyvät ja uusia rekrytointejakin uskalletaan taas tehdä.

Tästä kriisistä oppineena saamme toivottavasti myös ilmastonmuutoksen vähitellen hallintaan. Ja silloin myös suuri osa maailman pakolaisista voisi palata kotimaihinsa. Ja uskon, että he sitä haluaisivatkin.

Joten ei niin huonoa, ettei siitä jotain hyvääkin seuraisi. Pandemia nimittäin opettaa. Tulevaisuudessa otamme lähimmäisemme paremmin huomioon, eikä ahneutta katsota enää hyvällä. Tämä on hyvä ottaa huomioon myös yritystoiminnassa.

Ihmiset muuttavat ajatustapaansa ja myös kulutuskäyttäytymistään. Ehkäpä jopa pysyvästi. Myös ikäihmisiä aletaan arvostaa enemmän.

Kohtuus ja tolkku kokevat arvonnousun. Ja hyvä niin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.