Haloo hallitus ja eduskunta! Tarvitsette kunnon terapeuttia!

Haloo, kuuleeko hallitus ja eduskunta? Täällä puhuu kansalainen, jonka pää on ihan pyörällä näistä viimeaikaisista tapahtumista. Enkä totisesti ole ainoa, joka tätä kaikkea ihmettelee.

Mehän olemme maailman onnellisin kansa (jota kyllä epäilen suuresti), meillä on hyvä koulutusjärjestelmä, meillä on demokraattinen tasavalta ja pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta ja heikommista pidetään huolta.

Näin meille kerrotaan.

 

Mutta meillä on eduskunta ja hallitus, jotka tappelevat sen minkä ehtivät ja näyttävät meille kansalaisille esimerkkiä siitä, miten asioita hoidetaan yhdessä. Kosto, ilkeily, pettäminen, kieroilu ja vihapuhe ovat kaikkien puolueiden listalla enemmän tai vähemmän. Ja kun puolue on oppositiossa, niin sieltä yritetään kammeta väkisin hallitukseen, kuten kokoomus tällä hetkellä tekee.

Mitä korkeammalla pallilla istut, sen enemmän kahmit itsellesi rahaa ja valtaa.

Silloin ei tarvitse ajatella, mitä ne työntekijät saavat palkkaa ja miten tulevat toimeen. Kunhan itselle saa riittävästi osinkoja ja hyviä eläkkeitä.

 

Mistä löytyisi oikea terapeutti, joka opastaisi kaikkia kansanedustajia ennen eduskuntaan tuloa ja pitäisi istuntoja jo vanhoille edustajille, miten toimitaan yhdessä ja tehdään päätöksiä kansalaisten edun mukaisesti ilman itsekkäitä tarkoitusperiä?

Tällä hetkellä Suomella on kovat haasteet erilaisten asioiden hoidossa, etenkin kun olemme EU:n puheenjohtajamaa. Kaikki energia pitäisi käyttää nyt suunniteltujen asioiden hoitoon, mutta eihän se onnistu, kun viikkokausia menee keskinäiseen tappeluun ja toisten kampittamiseen. Jopa entinen pääministerikin on tässä mukana.

Miksei asioista ole voitu keskustella siellä hallituksen sisällä? Ei, vaan pitää tulla ryminällä julkisuuteen ja saada koko Suomi sekaisin.

Näinkö Suomi haluaa näyttää esimerkkiä demokratiasta järjestämällä jo toisen hallituskriisin saman vuoden aikana?

Tämäkö on onnellisten ihmisten maa?

Pirkko KarvonenLaukaa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.