Ennen tein pikkuhuollot autoon, nyt on toisin

Kyllä se pitää uskoa, että ei ole minun muistissani enää kehumista, vaikka sitä aina kiitelläänkin.

Olen ajanut itselleni erittäin tarpeellista autoa hyvin vähän viime vuoden syksyn jälkeen. Yhtäkkiä älähti päähäni, että onko autossa ollenkaan öljyä, kun en ole asiaa muistanut tutkia kuten aikaisemmin, jolloin pidin sitä itselleni selvänä asiana.

Mitään merkkivaloa ei onneksi palanut, mutta nyt kiireesti tilannetta tutkimaan. Poikani Jussi oli luonani käymässä, joten hän tarttui asiaan. Hänellä oli autossaan puoli litraa öljyä, sen hän kaatoi öljysäiliöön ensiavuksi. Sanoi, että et sinä saisi sitä säiliön korkkia aukikaan, niin kovassa se oli. Ajattelin, että yrittänyttä ei laiteta.

 

Sitten soittamaan huoltopaikkaan, että minkälaista öljyä lähden ostamaan. Ystävällinen ääni sanoi, että tuo tänne se auto, laitetaan täällä sitä öljyä. Kun sitten menin autolle, ei auennutkaan kuin ajajan puoleinen ovi.

Taas ihmettelemään, että mitä minä nyt teen. Minkä tempun poika on tehnyt autoa tutkiessaan, etteivät ovet aukea. Keppikin oli takapenkillä, enkä sitä saanut sieltä urkittua käppyräisillä käsilläni.

Rahaakaan ei ollut pussissa yhtään, pitäisi ensin hakea rahaa Vaajalan kassalta. En nimittäin saa korttiani pois siitä uudesta ulkoseinässä olevasta nostoautomaatista, joten olen pyytänyt sitä kassalta ostoksia tehdessäni.

Vihdoin ajattelin, että kyllä hätä keinot keksii, lähden vain ajamaan. Kun käynnistin auton, ovien lukot aukesivat. Ihme oli tapahtunut! En tiedä enkä ole pojalta kysynyt, miksi näin oli päässyt käymään eikä ole enää väliäkään.

Kun läksin liikekannalle, kaikki sujui sen jälkeen kuten pitikin: öljyä on koneessa ja kriisi ohi sillä kertaa.

 

Miten ihmisestä voi tulla näin avuton, sitä saan miettiä päivittäin. Aikoinaan vaihdoin autoon renkaat ja jopa kerran akunkin.

Kun oli talvi ja kauppa lähellä, irrotin akun, pistin potkukelkkaan, työnsin kaupalle, vaihdoin akun uuteen ja laitoin paikoilleen. Sulat myös vaihdoin ynnä tein monet autoon liittyvät asiat eikä ollut mitään ongelmia. Mutta se oli silloin, ja nyt on näin.

Liisa MansikkaviitaJyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu