Outoa ja tahallista väärinymmärrystä

Mika Nousiainen kommentoi (KSML 13.11.) taannoista kirjoitustani (KSML 26.10.)keskustan maahanmuuttopoliittisesta linjasta tahallisen väärinymmärryksen ryydittämänä.

Ensiksi on todettava vastoin kirjoittajan käsitystä se, että mielestäni perussuomalaiset, eikä liioin mikään puolue ole kriitiikin ulottumattomissa.

Oikeus kyseenalaistaa on demokratian perusasia, ja se on tässä tapauksessa vielä aiheellista.

 

Nousiainen kritisoi hallitusta tuhlaamisesta ja velkaantumisesta. Todellisuudessa rahaa ”tuhlataan” juuri niihin asioihin, mitä Nousiainen itse kirjoituksessaan vaatii.

Käsittelemme juuri parhaillaan eduskunnassa ensi vuoden budjettia. Siinä pienimpiä vanhempainpäivärahoja korotetaan, samoin kansaneläkkeen perusosaa ja takuueläkettä nostetaan.

Korkeakoulut saavat lisää rahaa ja tiestön peruskunnossapitoon lisätään yli 300 miljoonaa euroa. Pienituloisten palkansaajien ja työeläkeläisten verotusta kevennetään.

Työttömiä saadaan työnsyrjään paremmin kun palkkatukea on paremmin saatavilla työttömien palkkaamiseen. Yrityksiä kannustetaan viemään tuotteitaan ulkomaille kun Finveran vientitakaukset nousevat.

 

Ihmettelen, mitä uutisointia Nousiainen on oikein seurannut, kun häneltä on jäänyt hallituksen merkittävä työ huomaamatta.

Jos haluamme jatkossa estää Afrikasta nälkää ja huonoja elinoloja pakenevien ihmisten valtavan vyöryn Suomeen ja Eurooppaan, meidän tulee todellakin tukea näitä Afrikan maita esimerkiksi viemällä sinne koulutuksen, terveydenhuollon ja maa- ja metsätalouden osaamista.

Muuten Nousiaisen vaatima ”suomalaisiin keskittyminen” tulee todella vaikeaksi.

 

Petri Honkonenkansanedustaja, keskustan varapuheenjohtajaSaarijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu