Tulevaisuus vaatii tekoja

Hippoksen kehittäminen on tulevaisuusteko, kirjoitti Joonas Könttä (KSML 1.11.). Olen samaa mieltä ja toivon kovasti päättäjiltämme uskoa tulevaan. Viekää tämä päätös maaliin kunnialla.

Kaupungilla on toki paljon velkaa ja taloushuolia. Toivoisin, että tätä kuormaa Hippos Areenan kehittämiseksi todentotta kannettaisiin monen kunnan ja yrittäjien kesken. Hippoksen alue on erittäin kehityskykyinen. Se voisi onnistuessaan toimia koko Keski-Suomen matkailua tukevana keskuksena.

Ideaparkissa panin merkille, miten siellä oltiin osattu yhdistää shoppailu ja urheilutapahtuma. Pääpaino Ideaparkissa on toki shoppailulla.

Ajattelin, että kun menen urheilutapahtumaan tai vaikka urheilemaan olisi todella mainiota, jos samasta paikasta löytyisi ne muutkin asiat mitä varten olen autolla liikkeellä. Tai jos olen turistina urheilutapahtumassa mielelläni jaloittelisin shoppaillen ja syöden samassa isossa keskuksessa. Kun Suomessa sää ei aina kannusta ulkoiluun.

 

Tulevaisuuden Hippos Areenalla voisi olla valtavien urheilumahdollisuuksien lisäksi siis ostoskeskus: Supermarket, Ikea, sisustuskauppa, Marimekko, urheiluvaatekauppa... Hotelli tietenkin ja muut palvelut turisteille.

Jyväskylän keskustakin on ihan kävelymatkan päässä. Hippos Areenan kauppakeskus toisi ymmärtääkseni myös kaivattuja tuloja Hippos Areenalle. Seppäkeskuksen, Ideaparkin tai Tripla-keskuksen kaltainen kauppakeskittymä valtavine urheilumahdollisuuksineen ja konsertteineen voisi olla tosi menestys!

Ehkä silloin esimerkiksi norjalaismiljardööri Petter Stordalen harkitsisi hotellin rakentamista myös Jyväskylään Suomen suurkaupunkialueiden lisäksi. Hippos Areenahan varmasti houkuttelisi paljon vierailijoita ympäri Suomen, ehkä ulkomailtakin asti urheilijoita ja turisteja.

 

Ulkomaisia ja suomalaisia vierailijoita saisimme toki vielä varmemmin Jyväskylään, jos kehitettäisiin junarataa suoraan Helsingistä Lahden kautta tänne Jyväskylään ja edelleen Kuopioon. Tämä olisi ainakin nopeampi kuin lento Kajaanin kautta.

Tulevaisuuden uskoa päättäjiin! Ja kiitos uuden sairaalan päätöksestä! Se oli tulevaisuuden teko ja se tarvitsee myös muita hyviä tulevaisuus päätöksiä Keski-Suomeen!

Katariina LahtiJyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu