Suomea uudistetaan taas SDP:n johdolla

Keski-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja Topi-Veli Arpiainen haukkui mielipidekirjoituksessaan demareita (KSML 26.9). Ilmeisesti kokoomuksen omissa vaihtoehdoissa ei ole riittävästi sisältöä mielipidekirjoitukseen?

”Panettelu on häviäjän ase”, totesi jo Sokrates. Kokoomus hävisi vaalit ja sen jälkeiset hallitusneuvottelut. On selkeästi vaikeaa olla kokoomuslainen.

 

Hallituksen ensimmäisessä talousarviossa korkeakouluille annettiin rahaa 60 miljoonaa. Siinä on iso muutos viime hallituksen koulutusleikkauksiin ja lupausten pettämiseen jo hallitusohjelmassa.

Pienten eläkkeiden 100 euron korotuksesta “useamman vuoden ohjelmalla” (kuten se alun perin linjattiin) puolet tuli heti. Myös opintotuella eläville ja perusturvan varassa oleville on luvassa helpotusta.

Edellinen hallitus jäädytti indeksit ja leikkasi köyhiltä ja eläkeläisiltä. Isot raidehankkeet liikahtavat nyt eteenpäin ja demarihallitus tarttuu ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Pelkästään Keski-Suomi saa rahaa ensi vuonna raiteisiin 18 miljoonaa. Uusiin energiamuotoihin, suomalaisten yritysten tuotekehitykseen ja ilmastoratkaisujen vientiin ulkomaille panostetaan.

 

Viime kaudella hallitus ei tehnyt Jyväskylän ja Tampereen välillä myöhästelevän junaliikenteen ongelmille mitään.

Valtiovarainministeriön laskelma budjetin vaikutuksista todistaa, että käteenjäävät tulot kasvavat kolmanneksi hyvätuloisimpaan tulonsaajaryhmään saakka.

Keskituloisten verotuksen keveneminen on totta, ellei Arpiainen halua syyttää virkamiehiä valehtelusta. Velkaa otetaan vähemmän kuin kokoomuksen ollessa hallituksessa. Onko tämä kokoomuksen mielestä taantumaa?

 

On hyvä, että Arpiainen myöntää SDP:n roolin Suomen kehittäjänä ja uudistajana, sillä aikaisemminkin kaikki ne uudistukset, joista olemme tänä päivänä ylpeitä neuvoloista peruskouluun ja ilmaisiin korkeakouluopintoihin ovat tavoitteita, joita SDP yhdessä keskustan, muun vasemmiston ja liberaalien kanssa hallitusvastuussa edisti ja joita kokoomus muiden konservatiivien kanssa oppositiossa vastusti.

On parasta olla demari nyt, kun yli vuosikymmenen kokoomusvallan jälkeen Suomea päästään taas uudistamaan, SDP:n johdolla.

 

Siiri MuhonenvarapuheenjohtajaLänsi-Suomen demarinuoret, Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu