Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sateenkaariliike vahingoittaa

Miesvaltainen joukko sateenkaariaktivisteja suhtautuu (KSML 9.8.) huolettomasti siihen, että itsemääräämisoikeuteen perustuvan translain myötä tyttöjen ja naisten yksityisyyttä loukataan ja heidät altistetaan seksuaaliselle häirinnälle. Kun uusi laki takaa kaikille vapauden vaihtaa juridinen sukupuolensa ilmoitusasiana, syntyy riski systeemin hyväksikäytölle. Voimmeko vähätellä riskejä, kun kyseessä on heikompien turvallisuus?

Englannissa on naiseksi ilmoittautuvia miespuolisia seksuaalirikollisia siirretty naisvankilaan, jossa he ovat seksuaalisesti pahoinpidelleet naisia. Kirjoittajat kieltävät, että näin voisi tapahtua Suomessa ja torjuvat avoimen keskustelun siitä, millaisia seurauksia aiotulla translailla voi olla.

Setan johdolla arvovaltainen kirjoittajajoukko käy yksinäisen transsukupuolisen kimppuun vääristellen hänen sanojaan ja tulkiten häntä tarkoituksellisen harhaanjohtavasti. Kirjoittajat valheellisesti väittävät, että siteeraamani transsukupuolinen blogisti rinnastaa transihmiset rikollisiin: todellisuudessa hän vertaa seksuaalisia saalistajia muihin rikollisiin.

Yksinäisen transsukupuolisen solvaamisen tämä moralistinen valiojoukko aikoo kuitata marssimalla ”ihmisoikeuksien puolesta” Pride-kulkueessa. Moraalisella erinomaisuudella kehuskelu sopii kuitenkin huonosti yhteen sen kanssa, että sateenkaariliike toimii lapsia ja nuoria vahingoittavalla tavalla, kuten erikoislääkäri Heidi Wikström toteaa Lääkärilehdessä: ”Pride-liikkeen ongelma on, että sen piirissä on toimijoita, jotka eivät edistä lasten ja nuorten hyvinvointia nykykäsityksen mukaisesti”.

 

Normaalin murrosiän kehityksen estävien hormonisalpaajien käyttö esitetään Setan ja Trasekin sivuilla turvallisena vaihtoehtona, vaikka niiden pitkäaikaisvaikutuksia aivojen kehitykseen ei ole tutkittu. Se tiedetään jo, että ne heikentävät luiden tiheyttä ja altistavat luunmurtumille. Ikätovereiden kehittyessä normaalisti murrosiän myötä, salpaajahoitoa saava voi kokea ulkopuolisuutta sosiaalisessa viiteryhmässään.

Ilman hormonisalpaajia neljä viidestä sukupuoliahdistuneesta nuoresta alkaa elämään biologisen sukupuolensa ehdoilla murrosiän kehityksen myötä. Salpaajien käyttö kasvattaa todennäköisyyttä päätyä muihin hoitoihin – elinikäiseen lääkeriippuvuuteen ja tuskallisiin kirurgisiin toimenpiteisiin, jotka tekevät ihmisestä hedelmättömän. Nykylääketiede ei tue ajatusta, että sukupuoliahdistusta voitaisiin parantaa kemiallisesti ja kirurgisesti kastroimalla keholtaan terveitä nuoria.

Vailla tieteellistä näyttöä olevan transideologian vaikutuksesta monet nuoret omaksuvat ajatuksen, että he ovat syntyneet väärään kehoon ja tarvitsevat hormonihoitoja ja sukupuolenkorjausleikkauksia voidakseen aidosti toteuttaa itseään. Jos sukupuolesta tehdään ilmoitusasia, monet nuoret ohjataan terveyttään vahingoittavalle sukupuolenvaihdoksen tielle.

Näistä ongelmista aktivistit eivät halua keskustella. Sen sijaan he turvautuvat kuluneeseen retoriikkaan ja omahyväiseen moralisointiin.

Tapio Puolimatka

professori

Jyväskylä