Menestynein urheiluseura ei mahdu Hippokselle?

Virpi Hukka

Jyväskylän Hippokselle on kovaa vauhtia suunnitteilla ”kansainvälisesti ainutlaatuinen liikunnan, urheilun ja hyvinvoinnin urbaani keskus”.

Hankkeen suunnittelijat ovat tällä hetkellä sitä mieltä, että liikuntapääkaupungin titteliä havittelevan Jyväskylän uljaassa urheilun keskuksessa ei ole lainkaan sijaa kansallispelillemme pesäpallolle eikä mestaruuksia toisensa perään takoneelle Kirittärille. Meidät aiotaan siirtää kaupunginosajoukkueeksi, kenties Yrttisuolle tai Huhtasuolle. Suunnitelma on tyrmäävä ja loukkaava.

Olemme naisten superpesiksen hallitseva Suomen mestari. Alkavalla kaudella lähdemme tavoittelemaan kymmenettä mestaruutta 2000-luvulla.

Olemme kiistatta kaupungin menestynein urheiluseura tällä vuosituhannella. Uskomme, että olemme olleet osaltamme vahvasti rakentamassa Jyväskylän mainetta urheilu- ja liikuntakaupunkina. Kysymmekin: Mitä meidän pitää vielä tehdä ja saavuttaa, että ansaitsemme paikan Hippoksella, Jyväskylän urheilun ja liikunnan keskuksessa?

Me pelaajat olemme valinneet Jyväskylän, koska täällä on Suomen menestynein pesäpallojoukkue, maan parasta valmennusta sekä hyvät opiskelu- ja työmahdollisuudet. Olemme ylpeitä kunnianhimoisesta joukkueestamme, joka tahtoo edelleen kehittyä ja menestyä.

Tahdomme herättää julkisen keskustelun siitä, halutaanko Jyväskylässä sata vuotta sitten syntynyt pesäpallo todella siirtää pois kaupungin urheilun mekasta? Ja halutaanko lajin kymmenettä Suomen mestaruutta tavoitteleva, valtakunnallisesti kovatasoisten urheilijoiden joukkue siirtää lähiöön?

Me pelkäämme, että se tarkoittaisi pesäpallokulttuurin hiipumista Jyväskylässä. Emmekä voi välttyä miettimästä, käytäisiinkö tätä keskustelua, jos olisimme miesjoukkue.

Virpi Hukka

vuoden naispesäpalloilija 2018

Emma Sallinen

arvokkain pudotuspelipelaaja 2018

Mari Mantsinen

vuoden lukkari 2018

Iina Valkeejärvi

Kirittärien kasvatti

Armi Ahola

entinen pelaaja ja pelinjohtaja

Kirittäret

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu