Mielipide: Lemmikin ottamiseen sisältyy vastuuta

Jos ajattelit hankkia vaikka kissan, sitoudu siihen, että elät sen kanssa vuosia, kahdeksasluokkalainen muistuttaa.

On järkyttävää, että ihmiset ottavat vaikkapa kissan ja jättävät sen heitteille ainoastaan, koska eivät pitäneet siitä, Kasperi Kinnunen kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan. Johanna Suominen

Kasperi Kinnunen

Lemmikkieläimet ovat hieno asia, myönnän. Ne tuottavat iloa ja kannustavat liikkumaan silloinkin, kun ei tekisi mieli. Omassa perheessäni on aina ollut lemmikkieläimiä, joten olen tottunut niihin. Tällä hetkellä meillä on kaksi kissaa, kaksi hevosta ja koira.

Lemmikin hankkimiseen sisältyy valtava vastuu. Jos ajattelit hankkia vaikka kissan, sitoudu siihen, että elät sen kanssa vuosia.

On järkyttävää, että ihmiset ottavat vaikkapa kissan ja jättävät sen heitteille ainoastaan, koska eivät pitäneet siitä. Millainen ihminen edes tekee niin?

Tietenkin ymmärrän, jos lemmikistä joutuu luopumaan esimerkiksi terveyssyistä. Mutta jos tiedät, ettet pysty pitämään lemmikkiä, älä hanki sitä.

Lemmikkiin menee myös rahaa. Joidenkin rotujen kissat voivat maksaa tuhansia euroja. Jos haluat sitoutua pitämään lemmikkiä ja rahaa on, miksipä ei.

Lemmikeistä voi olla myös hyötyä. Koirien kanssa voi kisata agilityssa. Hevosella ratsastus voi olla terapeuttinen keino hoitaa joitain sairauksia ja kissat tuottavat iloa.

Itse pidän eniten koirista, koska ne ovat niin paljon ihmisten kaltaisia ja niiden kanssa voi tehdä paljon asioita. Kaikenlaiset lemmikkieläimet ovat kivoja, mutta tämä on minun mielipiteeni niistä.

Kasperi Kinnunen

Mankolan koulu 8B

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.