Rummuissa Baddingin takana Konnevedellä

Kimmo Sorko

Toimittaja Eija Komun kiintoisa kirja-arvostelu (KSML 4.3.) Jukka Rajalan Rauli Badding Somerjoesta kertovasta teoksesta herätti lämpimiä muistoja.

Saarijärveläisistä nuorukaisista Tapani (Aki) Paloaho, Pekka Pulli, Raimo Hiekkavirta ja allekirjoittanut koostunut rock-yhtye säesti Baddingia talvisena sunnuntai-iltana 1974 Konneveden työväentalolla. Yhtyeemme Cavil Cash oli olemassa vuodet 1972–1975. Vuosien mittaan kokoonpano hieman vaihteli, mutta 1974 miehitys oli tällainen.

Aki ja Pekka soittivat kitaraa, Raimo bassoa ja minä rumpuja. Kun kuulimme säestettävän artistin olevan Badding, joka jo silloin oli iso tähti ja julkkis, hermostutti tilanne ainakin minua. Tuli sellainen muusikoille ei niin harvinainen tunne, että jumankekka jos töppää.

Soittopaikalle saavuttuamme paikalla oli jo nuoria ja takahuoneessa istui vaitonainen Rauli Somerjoki. Hetken vallitsi vaivaantunut tunnelma, mutta sitten sosiaalisesti valveutunut basistimme Raimo tarjosi termoksestaan Baddingille kahvia ja se laukaisi tilanteen. Kohta artisti kertoi esittävänsä senhetkiset suurimmat hittinsä.

Ja se keikka meni ...vetin hyvin. ”Viilattiin ja höylättiin” ja rokattiin ilman hengähdystaukoja 45 minuuttia ja täysi tupa hurrasi ja huusi kuin 100 hinaajaa.

Tuskin tämä ilta jäi vaiherikkaan rokkarin uran läpikäyneen Baddingin muistiin, mutta Cavil Cashille se oli lyhyen olemassaolon hienoimpia hetkiä.

Mainitsinko jo, että upouudet Hayman-rumpuni olivat kullanväriset?

Kimmo Sorko

ex-haymanisti, tietokirjailija

Saarijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.