Jokainen tarvitsee lemmikin lohduttamaan

Siiri Spets

Kuinka monesti olet ollut surullinen ja lemmikkisi on tullut luoksesi myötätuntoa katseessaan? Tai kuinka usein olet suruissasi kaivannut pientä suloista kissan- tai koiranpentua käpertymään kainaloosi?

Tutkimusten mukaan lemmikillä on paljon myönteisiä vaikutuksia ihmisen terveyteen ja mielialaan. Esimerkiksi lemmikin silittäminen voi alentaa stressitasoasi ja piristää.

Koiran kanssa lenkkeillessä saat myös liikuntaa ja raitista ilmaa. Voit harrastaa lemmikin kanssa vaikka mitä, ja on hauska huomata, kun se oppii jotain uutta aivan kuin pieni lapsi.

Omistajan täytyy myös olla valmis sitoutumaan lemmikkiin. Kun sen tarpeet täytyy joka päivä täyttää, oppii huolehtimaan ja kantamaan vastuuta toisesta.

Varsinkin useat koirat ovat sosiaalisia ja miellyttämisenhaluisia. Mielestäni lemmikit aistivat tunteemme ja osaavat olla jollain tasolla empaattisiakin.

Hienoa on myös se, kuinka lemmikkisi ei tuomitse sinua, kerroitpa sille mitä tahansa. Kaiken lisäksi usein se kuuntelee. Lemmikit rakastavat sinua aidosti ja ehdoitta.

Itselläni kokemusta on vain koirista, joita tällä hetkellä perheeseeni kuuluu kaksi. Muistoissa säilyy ikuisesti myös jo poismennyt yksilö.

Ihana tunne on, kun aamulla herätessä koiramme tulee luokseni häntä heiluen tai haukahtaa iloisesti minut nähdessään.

En voisi kuvitella elämääni ilman koiria, sillä ne ovat aina olleet iso osa sitä. Ne ovat helpottaneet suruani elämäni alamäissä ja olen varma, että elämille, varsinkin koirille, tulee kuulumaan aina osa sydämestäni.

Siiri Spets

Mankolan yhtenäiskoulu 8b

Jyväskylä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.