Kiitos Lyhyet- viestin kirjoittajalle

Irma Hirsjärvi

Ensinnäkin lämmin kiitos sille nimettömälle, joka mainitsi kirjoituksistani ihmisyyden puolesta. Muun muassa YK, Amnesty International ja kansainvälinen ihmisoikeustuomioistuin ovat on osoittaneet, että toimia Suomessa tarvitaan.

Viestisi kosketti monia, sillä puolueista riippumattomia aktivisteja on maanlaajuinen verkosto. Loviisan tyttöjen puolesta tehty koko maan tavoittanut kampanja on siitä hyvä esimerkki.

Toinen Lyhyet-viesti liittyi Jyväskylän huumeiden käyttäjiin, erityisesti lapsiin. Kirjoittaja kysyy mitä mieltä minä ja muut olemme. Huoli huumeongelmasta on koko valtuustolla ja kaupungin hallinnolla. Poliisin jo viime vuoden puolella esiin tuoma vakava ongelma tarvitsi välittömiä toimia, ja niitä on tehty.

Poliisin yhteistyö koulujen, oppilaitosten ja nuorisotoimen kanssa on saumatonta.

Se, mille nyt on vaikea tehdä mitään jälkeenpäin, ovat ne hallituksen leikkaukset, jotka ovat romuttaneet perheiden hyvinvointia ja koulujen resursseja: koulukuraattoreista, kouluterveydenhoitajista, nuorisotoimen resursseista on huutava pula.

Hyvä lapsuus kasvaa vauvasta lähtien, ja siihen kuuluu hyvä neuvolatoiminta, lasten vanhempien hyvinvointi, kaikille saatavilla oleva varhaiskasvatus ja koulujen, harrastusten, kulttuurin, taiteen ja liikunnan riittävät resurssit lapsille ja nuorille. Koulupudokkaiden määrä ja esimerkiksi ammattikoulujen surkea tila opetusresursseissa on vakava ongelma.

Näyttää siltä, että huumeita on nyt tuotettu poikkeuksellisen runsaasti maahamme. Jyväskylä ei siis ole poikkeus, ja asiaa hoidetaan siksi valtakunnallisesti. Tulli ja viranomaisyhteistyö toimivat.

Tärkeintä on nähdä se, että asia kaikessa laajuudessaan on meidän kaikkien harteilla, kaikilla tasoilla, sillä ainoastaan laajalla yhteistyöllä saamme vaikutettua asiaan.

Irma Hirsjärvi

kaupunginvaltuutettu

maakuntavaltuutettu

Vasemmiston valtuustoryhmän pj

tarkastuslautakunnan vpj

Jyväskylä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.