Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kansanedustajan seksiahdistelusta tarpeen kova tuomio

Eduskunta on keskellä ahdistelu- ja alkoholikohuja. Nämä riipovat eduskuntaa samaan aikaan, kun suuressa salissa on pidetty puheita seksuaalisen ahdistelun kitkemisestä yhteiskunnasta. Eduskunnassa oli tehty päätös nollatoleranssista. Eduskunnassa on pidetty puheita myös alkoholin myynnin vapauttamisen ja eurooppalaisten alkoholinkäyttötapojen puolesta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pikkujouluissa yhden henkilön pelättiin saaneen alkoholimyrkytyksen ja paikalle hälytettiin lääkärikoulutuksen saanut toisen puolueen kansanedustaja. Samaan aikaan perussuomalaisten kansanedustaja meni myös pikkujoulutunnelmissa sinisten ryhmän tiloihin ja häiriköi siellä.

Vakavin viime päivien tapahtumista on menossa rikostutkintaan ja toivottavasti myös oikeuteen. Perussuomalaisten viitasaarelainen kansanedustaja, joka ei ansaitse tulla kaikkien toilailujensa takia tässä nimeltä mainituksi, kävi käsiksi naiskansanedustajaan ja pyrki suutelemaan häntä väkisin. Teko on vähintään seksuaalinen ahdistelu, mutta se voi olla myös pakottaminen seksuaaliseen tekoon. Seksuaalisesta teosta maksimirangaistus on kolme kuukautta vankeutta. Pakottamisesta seksuaaliseen tekoon maksimi kolme vuotta vankeutta.

Teon kohde oli kokoomuksen kansanedustaja Veera Ruoho. Hän on ilmoittanut tekevänsä asiasta rikosilmoituksen. Ilman sitäkin asian olisi pitänyt edetä esitutkintaan ja oikeuteen, sillä yleinen etu vaatii, että tällainen kansanedustajan toiminta käsitellään oikeudessa.

Viitasaarelaisena sahamiehenä esiintyvä kansanedustaja oli tekohetkellä juopunut. Hän on itse sanonut, että ”ainoa ratkaisu on päästä irti alkoholista”. Kansanedustajalta on vastaavia viinanhuuruisia tai muuten typeriä toilailuja nähty vuosien varrella vähän väliä. Varsinaisessa kansanedustajan työssä näytöt ovat vähissä. Nyt hän joutui jättämään perussuomalaisten varapuheenjohtajuuden. Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan seuraavasta töppäilystä tulee erottaminen perussuomalaisten ryhmästä.

Kansanedustaja Ruohon seksuaalinen ahdistelu on todennäköisesti aika selvä oikeustapaus. Tapauksella oli silminnäkijöitä ja teko loppui paikalle tulleen poliisikansanedustajan käskytykseen. Myös Ruoholla on poliisikoulutus ja hän on taekwondon MM-mitalisti 1990-luvulta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut