Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotalammen kenttä huikea näyttö talkoiden voimasta

Jyväskylän Komeettojen jalkapallokenttä avattiin juhlavasti viime viikolla. Kotalammelle valmistunut keinonurmi oli heti viikonloppuna kovassa käytössä, kun siellä pelattiin osa Comets cupin peleistä Palokan ja Huhtasuon kenttien ohella. Keski-Suomen suurin poikien jalkapalloturnaus Comets Cupiin kokosi 1 500 pelaajaa 126 joukkueesta.

Komeettojen kenttä on huikea osoitus talkootyön voimasta. Vuonna 2010 perustettu juniorijalkapalloilun erikoisseura Komeetat on itse rahoittanut ja rakennuttanut keinonurmen, aidat, katsomot ja katokset. Maakunnan ensimmäinen seuravetoisesti tehty keinonurmikenttä tuli maksamaan 300 000 euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Palloliiton tuki oli yhteensä 87 000 euroa. Pelaajien vanhemmat keräsivät kolmessa vuodessa 52 000 euroa, loppu rahoitettiin pankkilainalla. Oman kentän ansiosta seura säästää vuokrissa, mikä tekee rohkean hankkeen taloudellisesti kannattavaksi.