SDP:n kriisi voi olla laajan liittymän avain

Miguel López

SDP:n valtuutettu ja Jyväskylän Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen totesi yhdistyksen blogissa 10.5., että ”ilman uusien sukupolvien kannatusta SDP on kuoleva puolue”.

Pahoin pelkään, että SDP on itse kaivanut oman kuoppansa, ja todennäköisesti edes uusi sukupolvi ei auttaisi, koska demarit itse johdollaan ja yhteiskunnallisella vaikuttamisellaan ovat kasvattaneet uusia sukupolvia, joiden arvomaailma on – yleensä – kaukana siitä, mikä Mäkisen mukaan on SDP:n päähuoli: lapsiperheet, eläkeläiset, pitkäaikaissairaat, palkansaajat ja työttömät.

SDP:n johto ja sen vaikuttamisorganisaatio, kuten ammattiliitot, ovat ideologisesti oikeistolaistuneet jo kauan sitten ja samalla erkaantuneet vasemmistopolitiikasta. Sama on käynyt demareille muualla Euroopassa. Jopa voisin sanoa, että syy radikaalioikeiston nousuun Euroopassa on nimenomaan eurodemarien porvarisoituminen, ja sen jälkeen ne ovat hävinneet poliittisesta kentästä (eli ne kuolivat, kuten Mäkinen pelkää).

Suomalaisen demarijohdon pitäisi myös reagoida nopeasti. Jos he vielä haluavat taistella Suomen työväen, työttömien, eläkeläisten ja syrjäytettyjen puolesta, heidän kannattaisi nostaa laiska ja egoistinen takapuolensa penkistä ja kääriä hihansa, kuten kunnon työläinen.

On muodostettava laaja vasemmistolaisliittymä, jossa mukana olisivat kaiken ikäiset suomalaiset, jotka ovat valmiita taistelemaan meidän perinteisestä arvomaailmastamme, jossa ketään ei jätetä. Ja tuossa liittymässä SDP löytäisi sen voiman, jota, kieltämättä, koko Suomi tarvitsee.

Itse ajattelen, että tässä liittymässä olisivat mukana vasemmistoliitto ja kommunistit. Mutta olen täysin vakuuttunut, että mukana olisivat myös tuhannet pettyneet työväenluokan perussuomalaiset ja maalla syrjäytetyt perinteiset keskustalaiset, jotka ovat olleet jo vuosia EU:n sääntelyn uhreja.

Koko vasemmiston yhteenliittymä on ainoa tapa vapauttaa suomalaiset kansainvälisen äärikapitalismin marioneteilta, jotka tällä hetkellä muodostavat Suomen hallituksen. Oikeistolainen hallitus, joka on ulkoistamassa meidän identiteettiämme ja myymässä meidän maatamme pala palalta ulkomaalaisille, kansainvälisille firmoille vähän niin kuin makaaberin suunnitelman perusteella, jonka tarkoitus on lopettaa Suomi ja suomalaisuus noin 100 vuoden ikäisenä.

Miguel López

SKP:n varapuheenjohtaja

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.