Sote-uudistus sotki Kyllön ajanvarauksen

Katariina Karttunen

Tämänvuoden puolella ei ole Kyllön lääkäriin saanut aikoja enää normaalisti. Ajat ovat karanneet 3–4 viikon päähän ja jopa puolentoista kuukauden päähän. Kysynkin, onko tämä normaalia toimintaa meitä sairaita ihmisiä kohtaan? Johan tässä ajassa kerkiää jo kuolla tai ainakin menettää toivonsa.

Minulla on asiasta aivan henkilökohtainen tapaus: sain ajan omalle lääkärilleni puolentoista kuukauden päähän. Kysyin, saisiko toiselle lääkärille ajan? Vastaus: ei saa antaa toiselle.

Viime vuoden puolella soitin oman lääkärin sairaanhoitajalle ja sain lääkäriajan häneltä jopa samalle päivälle tai ainakin samalle viikolle.

Nyt on asiat toisin, kaikki valittavat huonoa palvelua.

Onko totta että ne kolmen terveyskeskuksen asiakkaat, jotka saivat valita Mehiläisen, eivät menneet kaikki sinne vaan ovat nyt Kyllön asiakkaita?

Ei ihme, jos Kyllössä ei riitä enää aikoja meille, jotka olemme olleet varsinaisia Kyllön asiakkaita.

Tällaista valinnanvapautta ei olisi saanut antaa Kuokkalan, Huhtasuon ja Tapionkadun asiakkaille.

Olisitte laittanut Kyllönkin asiakkaille mahdollisuuden mennä Mehiläiseen niin olisi asia varmaankin ratkennut inhimillisemmin.

Toivotan kärsivällisyyttä niille kahdelle naiselle (nimiä mainitsematta), jotka hoitavat nyt meidän kaupungin sotea. Otattehan huomioon meidän asiakkaidenkin mielipiteitä.

Katariina Karttunen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu