Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteistyö päätöksenteossa kannattaa rallikeskustelussa

Kerroin Keskisuomalaisessa (29.4.) varsin selkeästi omani ja vihreiden kannan rallin MM-sarjan järjestämiseen Jyväskylässä.

Vihreät eivät vaadi, että Jyväskylä luopuisi rallin MM-sarjan osakilpailusta. Ei ole järkevää siirtää ralleja muualle. Sen sijaan on järkevää neuvotella, millä ehdoin ja millä kustannuksilla Jyväskylä tukee ralleja ja miten voimme vähentää rallien haittavaikutuksia ihmisille ja ympäristölle.

Taustalla on myös monta kertaa julki tuotu näkemys siitä, että Jyväskylän tapahtumatuotantoa on syytä monipuolistaa, jotta emme jää vain yhden vahvan kortin varaan.

Kokoomuksen kansanedustaja ja Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Sinuhe Wallinheimo kirjoitti ala-arvoisella ja riitelevällä tavalla aiheesta (30.4.), vaikka tietää tasan tarkkaan vihreiden kannan ralleihin. Kannan, jonka edellisenä päivänä olin kaikille Keskisuomalaisen lukijoille tuonut tietoon.

Ymmärrän, että kuntavaalien jälkeen monilla on tunteet pinnassa, mutta on tärkeää pitää maltti ja vuoropuhelu mukana kaikessa päätöksenteossa.

Vihreät tahtovat ottaa päätöksenteossaan mahdollisimman hyvin huomioon kaikkien eri osapuolten näkemykset. Se on kestävä tapa tehdä politiikkaa. Siten kaikki voidaan parhaiten sitouttaa yhteisiin päätöksiin.

Vastuullista päätöksentekoa on huomioida rallien tuoma kansainvälinen näkyvyys Jyväskylälle, sen merkitys paikallis- ja aluetaloudelle sekä yhteisöllinen talkoohenki. Vastuullista päätöksentekoa on myös huomioida rallien melu- ja ympäristöhaitat sekä puuttua tehokkaasti isojen massatapahtumien rikollisiin lieveilmiöihin aina taskuvarkauksista ja pahoinpitelyistä ihmiskauppaan asti.

Vastuutonta on katsoa isoa kokonaisuutta yksipuolisesti ja jättää huomioimatta ne ihmisten kokemat näkemykset, jotka eivät tue omaa ajattelua. Jyväskylä on sitoutunut kestävän kehityksen arvoihin ja tavoitteisiin, tämä on pidettävä mielessä, myös ralleista puhuttaessa.

Vihreät tarjoaa keskinäisen nahistelun sijaan kokoomukselle yhteistyön kättä kaikessa päätöksenteossa aina ralleista koulutuskysymyksiin. Se on koko kaupungin ja kaupunkilaisten etu. Neuvotellaan yhdessä hyvä sopimus ralleista. Vastuullisesti järjestetyt rallit ovat osa monipuolistuvaa Jyväskylän tapahtumatuotantoa.

Touko Aalto

kansanedustaja (vihr.)

kaupunginvaltuutettu

Jyväskylä