Yleisurheilu on kasvava laji

Pasi Valoranta

Joakim Liukkonen Kuuhankaveden koulusta; kirjoitit yleisurheiluharrastuksestasi otsikolla ”Yleisurheilu on parasta” (KSML 9.10.). Arvelit, että yleisurheilun harrastajamäärät olisivat laskussa maailmalla.

Yleisurheiluharrastajien määrä lisensseillä mitattuna on ainakin Suomessa kuitenkin nousussa. Esimerkiksi vuonna 2013 lisenssejä rekisteröitiin 30 106 ja tänä vuonna lisenssejä on jo 32 825 eli noin 9% enemmän.

Keski-Suomen yleisurheilupiirissä, johon Hankasalmi kuuluu, vastaavat luvut ovat nousseet 1 416:sta (v. 2013) 1 765:een tänä vuonna eli kasvua on lähes neljännes! Näiden lukujen lisäksi yleisurheilun harrastajiin kuuluvat kilpailumielessä lajia harrastavat aikuisurheilijat sekä laaja kuntoliikkujien joukko.

Juoksuliikunta on kasvava trendi myös maailmalla. Kansainvälisen yleisurheiluliiton alaisuuteen kuuluu yli 200 maata eli kyseessä on aidosti kansainvälinen laji, jota harrastetaan kaikilla maailman mantereilla.

Yleisurheilun harrastajamäärän kasvulla on varmaan montakin syytä ja varmaan niistä yksi keskeisimmistä on juuri lajin harrastamisen edullisuus, kuten kirjoituksessasi toteatkin. Moneen muuhun lajiin nähden laadukas valmennus maksaa yleisurheilussa vain murto-osia.

Eli Joakim, kaltaisiasi yleisurheilunharrastajia on kasvava määrä. Tsemppiä sinulle treeneihin ja mukavaa syksyn jatkoa!

Pasi Valoranta

hallituksen jäsen, Keski-Suomen Yleisurheilu ry

pääsihteri, Kalevan Kisat 2018

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu