Huonoa valmistelua

Hilkka Illman

Jyväskylän seurakunnan tila-asia tulisi palauttaa uudelleenvalmisteluun, koska asian valmistelu on puutteellista. Päätösesitystä on mahdotonta hyväksyä, koska tilavaihtoehtojen kustannusvaikutusta ei ole riittävästi selvitetty.

Seurakunnan pääkirkon tarvitsemat lisätilat sekä haluttu Taulumäkitalo on jätetty päätösesityksestä kokonaan pois, vaikka asia oli päätösesityksenä asian täpärästi palautuessa valtuustosta uudelleen valmisteluun. Samoin päätösesityksestä puuttuu Vanhan Pappilan rakennusoikeuden hyödyntäminen ja siinä tyydytään korjaamaan Pappilaa vähemmän kuin alueseurakunnan tilat vaativat. Seurakunnan kiinteistöstrategiaan vedotaan, mutta jo siinä vuosia sitten sovitut tehtävät on jätetty tuomatta päätöksentekoon.

Kiinteistöjen huono kunto aiheuttaa sekä seurakuntalaisille että henkilökunnalle ja luottamushenkilöille terveydellistä haittaa. Lisäksi tilanne aiheuttaa ylimääräisiä kiinteistökustannuksia ja seurakunnan toimintaa hankaloittaa, kun toiminta on hajallaan eri paikoissa kaupungilla.

Hilkka Illman

Tuulikki Väliniemi

kirkkoneuvoston jäsenet

Jyväskylän seurakunta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.