Matkakorteille lisää matkustusaikaa

Emilia Lauttaanaho

Kaksi vuotta takaperin matkakortteihin tuli muutos, johon sisältyi vain kaksi matkaa ja kahden tunnin vaihtoaika. Lisäksi kortin käyttöaika umpeutuu kello 17.00.

Koululaiset kerkeävät kotiin, mutta jos he menevät esimerkiksi kaverille, he eivät voi olla hirveän kauan siellä, jos he tulevat matkakortilla takaisin kotiin.

Jos matkakorteilla olisi enemmän aikaa ja määrätön matka-aika, lapset voisivat käydä harrastuksissa koulun jälkeen, vaikka vanhemmat olisivat töissä.

Saisimmeko lapset liikkumaan enemmän, jos matkakorteilla ei olisi mitään matkamääriä? Kouluilla ei ole hirveästi harrastuksia koulun jälkeen ja ne ovat suunnattu yleensä vain koulun oppilaille.

Lisäksi vanhemmilla menee hirveästi aikaa viedä lapsi harrastuksiin ja takaisin. Täältä maaseudulta (esimerkiksi Tikkakoski ja Puuppola.) menee aikaa yli puoli tuntia kaupunkiin.

Lisäksi bussilla kulkeminen on edullisempaa kuin henkilöautolla kulkeminen. Bussimaksut ovat kalliita ja Tikkakoskelta bussimaksu on jopa 3.10 euroa! Kaupunki voisi avustaa tässä asiassa ja pienentää bussimaksuja.

Matkakortteihin voisi lisätä aikaa esimerkiksi 22.00 asti ja matkamäärät olisivat rajattomat. Jos matkamäärät olisivat rajattomat, voisi mennä ja tulla kaverilta, milloin haluaa, eikä tarvitse tulla jo 17.00 bussilla takaisin.

Matkakortit maksavat, mutta kannattaako kaupungin rahoja tuhlata värikkääseen asfalttiin? Lasten ja nuorten hyvinvointi on tärkeää ja mieluummin vanhemmat haluat lastensa urheilevan kuin olevan sisällä ja pelaamassa. Lasten ja nuorten hyvinvointi on tärkeää. Voisiko liikkuminen lisääntyä, jos saisimme rajattomat matkakortit?

Yläkoululaisena sanoisin, että rajattomat matkakortit olisivat todella hyvä juttu! Harrastukseni on kaupungissa ja vanhemmiltani menee hirveästi aikaa kuskata minua. Kyllä, menen useasti bussilla harrastuksiin, mutta koulun jälkeen vaihtoaika on todella pieni. Ja viikonloppuisin matkakortti ei ole edes toiminnassa!

Emilia Lauttaanaho

Tikkakosken koulu 8C

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.