Pahaa ei pidä kostaa pahalla

Seppo Raukola

Kuinka oikeassa olitkaan, Jaakko Palmu (KSML 11.10.). Koston kierre olisi jotenkin katkaistava ja muistaa vanha opetus: Älä kosta pahaa pahalla! Länsimainen apu olisi annettava köyhyyden ja epätoivon alkulähteille.

Jos näin tehtäisiin kaikkialla maailmassa ja suunnattaisiin kaikki ne miljardit köyhien ja ilman koulutusta jääneiden auttamiseen kotimaissaan, mitkä nyt kuluvat ja ovat kuluneet kilpavarusteluun ja pakolaisongelman hoitamiseen ns. rikkaissa maissa, olisi ehkä jotain toivoa paremmasta maailmasta.

Tällä menolla lähestytään koko todella suurta katasrofia. Yksi suuri virhe etenkin amerikkalaisessa ajattelussa on ollut mielestäni yritys länsimaisen demokratian istuttamisesta ”väkisin” täysin erilaiseen ja meitä vanhempaan kulttuuriin. Ei ole ollut paljonkaan järkeä jahdata kuluja ja ihmishenkiä säästämättä Osama bin Ladenia, Saddam Husseinia, Muammar Gadaffia ja muita diktaattoreita. Nyt on nähty, että kaaos vain pahenee, kun uusia terroristijärjestöjä nousee kuin sieniä sateen jälkeen. Olot eivät parane vaan ne pahenevat koko ajan.

Palmun kirjoituksen sanoman soisi leviävän sosiaalisessa ja julkisessa mediassa kaikkien tietoon, myös kansainvälisesti. Mielestäni se oli paras mielipide, minkä olen pitkään aikaan lukenut.

Seppo Raukola

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.