Sipilä yksityistää nöyryytyksen

Juha Ruotsalainen

Kilpailukykysopimus on pitkin hampain saatu sovittua. Tuskin on muste on ehtinyt sopimuspapereiden allekirjoituksista kuivua, kun Sipilän, Orpon ja Soinin hallitus on sitä jo rikkomassa.

Työpaikoilla ei ole edes ehditty sopia 24 tunnin ilmaistyön käytännön soveltamisesta, kun keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset ovat tekemässä kiky-sopimuksen vastaisesti työttömyysturvaleikkauksia. SOS-hallitus aikoo leikata ansiosidonnaista työttömyysturvaa lisäämällä omavastuupäiviä.

Lisää karenssipäiviä työttömille, joilla ei ole mahdollisuutta työllistyä. 30 000 avointa työpaikkaa ei riitä, vaikka kuinka 380 000:aa työtöntä nöyryytettäisiin kolmen kuukauden välein. Lisäksi suurin osa avoimista työpaikoista on pätkätyötä, vuokratyötä, provikkatyötä tai muuta ei ihmistä elättävää työtä. Vaikka koko työttömyysturva poistettaisiin, ei se lisäisi yhtään työllisyyttä.

Törkeintä touhussa on, että Sipilän hallitus yksityistää työvoimapalveluja ja siirtää rahoitusta yksityisille konsulttifirmoille, jotka nämä humpuukihaastattelut suorittavat. Ideologinen linja on sama kuin SOS-hallituksen halussa yksityistää kunnalliset terveyspalvelut.

Tämä hallitus ja erityisesti persulainen työministeri ei tunne työttömien arkea vaan pitää ilman omaa syytään irtisanottuja laiskoina työnvieroksujina. Hävetkää Sipilä, Orpo ja Soini!

Juha Ruotsalainen

tiedotussihteeri

Jyväskylän Kirjatyöntekijäin Yhdistys

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.