Urheilu on julkisen palvelun ytimessä

Panu Pokkinen

Tuomas Heikkilä pohdiskeli Antenni-palstalla (KSML 6.10.) Ylen urheilun tulevaisuutta.

Kirjoittaja viittasi Ylen toimitusjohtajan kommenttiin siitä, että Yle ostaa jatkossa enemmän ulkoa, myös urheilutapahtumien tuotantoa.

Ylellä on parlamentaarisen työryhmän esityksen myötä velvoite lisätä hankintoja ulkopuolisilta tuotantoyhtiöiltä. Osana tätä ja muuta toiminnan kehittämistä yhtiö selvittää, minkä urheilutapahtumien tuotanto on mahdollista ja kannattavaa kilpailuttaa ja hankkia Ylen ulkopuolelta.

Ylen suosituimmista sisällöistä suuri osa on urheilua, ja urheilutuotannoissa Yle on jatkossakin maailmanluokan osaaja. Tästä pidetään kiinni. Yle Urheilun käytäntöjen mukaisesti tuotannoissa on mukana paras mahdollinen osaaminen – niin Ylen sisältä kuin ulkopuoleltakin. Olemme jo pitkään ostaneet myös muiden tekemiä urheilusisältöjä. Kokonaisuus rakennetaan aina niin, että urheilun ystävät voittavat, käytetään sisältöjä sitten televisiosta, radiosta tai verkosta suomeksi tai ruotsiksi.

Tämän lisäksi tavoitteena on mm. esittää tärkeimmät isot urheilutapahtumat ja seurata laajaa lajikirjoa. Haluamme myös, että kiinnostavimmat suuret urheilutapahtumat ovat kaikkien vapaasti katsottavissa.

Ylen tehtäviin kuuluu kansalaisille yhteisten kokemusten tarjoaminen. Suomessa on nykyään vain vähän koko kansaa yhdistäviä mediatapahtumia. Isot urheilutapahtumat kuuluvat niihin harvoihin tilanteisiin, jotka kokoavat eri ikäisiä suomalaisia yhteisen kokemuksen ääreen. Siksi niiden esittäminen on julkisen palvelun ytimessä.

Panu Pokkinen

päällikkö

Yle Urheilu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu