Tuupainen, lopeta jo palturilevyn pyöritys

Eetu Kinnunen

Entinen Perussuomalaisten kansanedustaja ja Kuokkalan Sosialidemokraattien ex-puheenjohtaja Kauko Tuupainen kirjoitti poliitikkojen puhuvan eduskunnassa palturia (KSML, 4.10.). Hän tuntui löytävän vikaa lähinnä entisestä puolueestaan SDP.stä ja muusta vasemmistosta. Tuupaiselle jopa eläkkeiden pieni korottaminen on liian vähäistä, jos aiemmin on vastustanut eläkkeiden leikkaamista.

Nykyisten hallituskumppaneiden kokoomuksen ja keskustan katteettomat lupaukset sen sijaan Tuupaiselta unohtuvat täysin. Kokoomuksen vaalilause oli: ”Tehdään arvovalinta: ei leikata enää koulutuksesta”.

Nykyinen hallitus leikkaa ennätysmäärät koulutuksesta. Kokoomuksella on valtiovarain- ja opetusministerin salkku.

Keskustan vaalilupauksiin kuului muun muassa 200 000 uutta työpaikkaa, tasa-arvoisten palvelujen turvaaminen ja velkaantumisen taittaminen. Työttömyys jatkaa edelleen kasvuaan ja asiantuntijoiden mukaan hallituksen lääkkeet eivät siihen auta.

Hallitus aikoo yksityistää julkisen terveydenhuollon ja liikenneinfrastruktuurin. Mitä siitä seuraa kasvukeskusten ulkopuolella?

Valtion velkaantuminen on sekä kuluvan vuoden talousarviossa että tulevassa budjettiesityksessä nopeampaa kuin edellisellä hallituskaudella. Tuupaisen väitteet valtionvelan lyhentämisestä ovat siis täyttä palturia, josta hän syyttää muita. Muutenkin Tuupainen poimii yhden asian sieltä, toisen täältä ja yhdistelee niitä ja erilaisia rahasummia toisiinsa niin, ettei erkkikään ota selvää, mistä oikein on kyse.

On totta, että puolue kuin puolue on eduskunnassa syyllistynyt populismiin ja muunnellun totuuden puhumiseen. Asiassa olisi syytä ottaa lusikka kauniiseen käteen ja komeiden lupauksien sijaan alkaa perustelemaan kansalaisille myös vaikeita ja ikäviä päätöksiä sekä etsiä niihin vaihtoehtoja.

Sosialidemokraatit esittivät viime vuonna vaihtoehtobudjetissaan lähes yhtä suuria menojen supistuksia esimerkiksi suuryritysten perusteettomia tukia leikkaamalla kuin hallitus ja suurten osingonsaajien verotuksen kiristämistä velanoton vähentämiseksi.

Ensimmäisenä palturinpuhumisestaan vastuun voisivat ottaa perussuomalaiset, jotka vannoivat, että Kreikan piikki laitetaan kiinni (Soini hyväksyi Kreikka kolmosen), alle tuhat euroa kuussa tienaavilta ei leikata (perusturvaindeksit ja takuueläkkeet jäädytettiin) ja 2–3 miljardin sopeutustarve muuttui kuudeksi miljardiksi.

Ainoa mistä pidettiin kiinni, oli isokenkäisten autoveron kevennys, joka ei halvoilla ja käytetyillä autoilla ajavia auta. Vastineeksi sitten korotettiin polttoaineveroa senkin edestä.

Voisit siis lopettaa palturilevyn pyörityksen, Kauko Tuupainen. Sen sijaan voisit kertoa, mitä mielestäsi pitäisi tehdä Suomen suunnan muuttamiseksi.

Eetu Kinnunen

Jyväskylä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut