Näpytystä kymmenellä sormella

Saaga Liimatainen

Kun nyt puhutaan paljon uuden opetussuunnitelman sähköisistä yo-kokeista, onko monikaan tullut miettineeksi kuinka nopeasti on kirjoitettava, jotta ehtisi vastaamaan kaikkiin kysymyksiin varsinkin reaaliaineissa.

Minusta olisi tärkeää, että uusi opetussuunnitelma huomioisi myös konekirjoituksen ja muut ATK-taidot yhteisinä pakollisina opintoina jo peruskoulussa.

Kymmensormijärjestelmä on välttämätöntä sujuvan kirjoittamisen takia. Konekirjoitus sekä ATK-taidot antaisivat tasa-arvoiset lähtökohdat kaikille kokeissa, eikä vain näitä aineita vapaaehtoisesti valinneille.

Tietenkin tämä pakollisuus aiheuttaisi vastarintaa opiskelijoissa, koska jotkut saattavat kokea tunnit turhiksi oman osaamisen vuoksi. Osaamista voi silti aina kehittää.

Ideani olisi, että peruskoulun yläluokille tulisi pakollisia kymmensormijärjestelmä-kursseja ja ATK-tunteja. Opetus toteutettaisiin tasoryhmissä, jotka tehtäisiin opiskelijoiden osaamisen mukaan. Tätä tasoryhmäopetusta voitaisiin hyödyntää myös kielten opiskelussa.

Saaga Liimatainen

Kuuhankaveden koulu, 8 lk

Hankasalmi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu