Minä tiedän, mistä minä puhun

Juhani Tamminen

Toimittaja Outi Poikosen kirjakritiikin ”Liikaa Tammisen näköinen kirja” (KSML 23.9.) johdosta seuraavaa: Kyseessä on uusin kirjani ”Tami – 50 vuotta jääkiekon ammattilaisena” ja sen saama silmitön henkilöhyökkäys (Poikonen) kirja-arvostelun sijasta!! Tämä ”sopivasti” aikakautena, jolloin kaikilla yhteiskunnan tasoilla pyritään vihapuheesta ja sen lietsomisesta eroon!!

Päivän Iltalehden kansi ”Häirikkö piinasi Sipilän vaimoa” antanee toimittaja Poikosellekin ajattelemisen aihetta – toivon niin!!

Olen ollut kyseisten soittojen vastaanottavana puolena aamuyöstä riittävän monta kertaa, joten tiedän mistä puhun – toimittaja Poikonen henkilövihassaan ilmiselvästi taas ei!!

Kirjan faktat tarkistaa koneistoni, onhan kaikki kirjani tehty joukkueena!! Minulla on tarinat, eletty elämä ja tarkat leikekirjat, videonauhat ja muut dokumentit!! Toimittajapartnerini (Osku Valtonen) kirjoittaa sanelusta puhtaaksi, Docendon (kustantaja) Heli Bergius, kansainvälisesti (USA) kouliintunut huippuosaaja tarkistaa tekstin ja Docendon oikolukija hoitaa loput, joten siinä on projektimme ”pelikirja”, jota toimittaja Poikonen arvioi seuraavasti:

”Tami – 50 vuotta jääkiekon ammattilaisena on menty siitä, missä aita on matalin”!!

Kyseinen väite loukkaa minua ja joukkueeni em. tekijöitä!! Vertaus Curre Lindströmiin ontuu samalla tavalla – oma urani, 50 vuotta kiekkoammattilaisena kestää vertailun – uskokaa tai älkää.

Vieraskoreudesta pääsin eroon viimeistään Lushnikissa 17.12.1971 (Fin–Rus 4–2, omat tehot 2+ 1) ja ruotsalaisesta koreudesta keväällä 1970, kun olin avittamassa avausmaalin kera ensimmäistä Ruotsi voittoa MM jäillä (Fin–Swe 3–1; omat tehot 0+1)!!

Tähän kun lisään, että kyseessä on juhlateos, minun tekemänä järjestyksessä 12. kirja (ensimmäinen Suuri Jääkiekkoteos, OY Scandia Kirjat AB) ilmestyi vuonna 1979!! Tähän mennessä niitä (minun kirjoittamiani) on myyty n. 150 000 kpl, suurimpana hittinä ”Aurinkokuningas” (Ajatuskirjat) jota eri painoksin on myyty yli 70.000 kpl!!

Siinä ”vähäiset” näytöt mme Poikosen edelleen irvittäväksi ja vihapuheen alkuaineeksi sinne pimeneviin iltoihin!!! Joten, arvoisa Outi, emme ole koskaan tavanneet, et tullut infoon Helsingissä 22.09. 2016 vaikka lehtesi oli kutsuttu, jossa paikalla täysi tupa, lähes 100 henkeä, kaikki johtavat mediat ja ”creme de la creme” herrat Pekkarinen, Stubb, Ketola, Rantasila, Riihiranta ja muita VIP & median huippuja !! He (lähes 100 henkeä) antoivat sen arvovallan ja valovoiman, jonka julkistamistilaisuus ansaitsi, samoin kummankin aamuteeveen (MTV3 22.11. ja Yle 23.11.) suorat lähetykset!! Miksi ihmessä siellä (MTV & Yle tai HS) ei puhuttu tai kirjoitettu Sinun tyylilläsi??!!

Koska MTV3:n kisastudioissa (”Tami Corner”) olen tottunut pelkistämään, teen sen nytkin koskien ”mme Poikosen ns.”kirjaarvostelua”!! Kyseessä ei ole kirja-arvostelu – kyseessä on henkilöhyökkäys ja vielä alatyylinen!!

Pelaajilleni (coach since 1982) ja oppilailleni (liikunnan vanhempi lehtori since 1974 / Helsingin yliopisto) olen opettanut seuraavaa: ”Asenne alussa ratkaisee lopputuloksen”!!

Niin tässäkin tapauksessa, mme Poikonen ei tullut ko. tiedotustilaisuuteen (22.9.2016) vaikka oli lehtensä kautta saanut kutsun ja luettuani hänen kritiikkinsä ja niissä olevat virheet, epäilen vahvasti, että on edes lukenut koko kirjaa!! Surullista A.D. 2016 Suomessa!!

Kirja- ja kiekkoterveisin

Juhani Tamminen

Lion # 79

12 kirjaa tehnyt koulutusyrittäjä

Turku

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.