Volyymi ylös, rokki soi!

Jarkko Kykkänen

Suuri osa nuorisosta kuuntelee nykyään dubstep-musiikkia. Mutta miksi? Dubsteppiä on helpompi tehdä, se ei ole myöskään erityisen laadukkaasti tehty, vaikka laadukkaita dubstep-lauluja silti on.

Mielestäni dubstep-musiikki ei ole kovinkaan laadukasta, ja sen tekeminen ei ole niin vaikeata siihen verrattuna mitä etuja suositut dubstep-artistit saavat.

Dubstep on musiikkilaji, jossa on paljon toistoa ja voimakas basso. Se on hyvin suosittu nuorten piirissä. Mutta jos haluaisi kuunnella musiikkia, jonka eteen joutuu tekemään kunnolla työtä, kannattaa vaihtaa tyylilajia. Esimerkiksi vaikka rokkiin.

Rockissa jokaisen bändin jäsenen pitää yhteisymmärrykseen laulusta, koska rokkia on vaikea tehdä yksin. Ei voi vain ottaa erilaisia ääniä netistä, ja yhdistellä niitä lauluiksi.

Dubstepissä laulut ovat myös monesti samanlaisia, basso on vain eri kohdalla, ja nopeus vaihtelee.

Myöskään kiertueilla dubstep-artistit eivät tee paljoa työtä. He vain hyppivät ylös ja alas, ja muuttavat vähän laulun ääntä silloin tällöin. Rockissa taas jokaisen jäsenen pitää muistaa jokainen laulu ulkoa ja soittaa jokainen laulu kokonaan.

Dubstep on lähes aina voimakasta, energistä ja nopeaa musiikkia. Rockissakin on samanlaisia kappaleita, mutta rockissa on myös paljon hitaita kappaleita, joiden kanssa voi rentoutua, lukea vaikka kirjaa.

Ajattele, aikuinen, jos lapsesi kuuntelee dubstepin kaltaista energistä musiikkia, ennen kuin menee nukkumaan. Ei kyllä varmasti saa unta. Saisitko itse unta, kun mielessäsi pauhaa musiikki, joka saa sinut hyppimään ja pomppimaan?

Jos soittaa jotain instrumenttia miettien, mitä pitää tehdä seuraavaksi ja miten, eikä istu samalla kun kuuntelee tietokoneesta soitettua musiikkia, pystyy irtautumaan arjen ongelmista paljon helpommin. Rock on myös paljon vanhempi musiikkilaji kun dubstep. Miksi sitä enää soitettaisiin, jos se ei olisi hyvää?

Rock voi myös vaikuttaa maailman asioihin paljon paremmin kuin dubstep. Eihän pelkillä puolen sekunnin äänillä voi vaikuttaa lähes jokaiseen kuuntelijaan.

Mielestäni dubsteppiin pitäisi lisätä enemmän melodisia soittimia, jotta artisti joutuisi tekemään edes vähän enemmän työtä kiertueilla ja jotta hän ei voisi vain yhdistää tietokoneelta ääniä, mikä ei vaadi kovinkaan paljon taitoa.

Kyllähän minä ymmärrän että jotkut vain tykkäävät vain dubstepin kaltaisesta musiikista, ja eivät halua kuunnella melodisempaa musiikkia. Kyllä olen itsekin kuunnellut dubsteppiä aina välillä. Mutta kuten sanottu, dubsteppiä voisi kyllä parantaa tietyissä asioissa.

Jarkko Kykkänen

Vihtavuoren koulu 8C

Laukaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.