Jyväskylän nuorten kampanja ilkivaltaa vastaan

Jonna Könkkölä

Jyväskylän nuorisovaltuuston kuluvalla kaudella nuoret olivat ottaneet yhdeksi kärkihankkeeksi ilkivallan vähentämisen. Nuorista koottu ryhmä lähti toteuttamaan hanketta ja sai kehiin #Siistii -kampanjan.

Nuorten apuna oli ammattilaisia, jotka auttoivat nettisivujen teossa ja projektin toteuttamisessa. Kampanjan tavoitteena on vaikuttaa nuorten asenteisiin, ettei ilkivaltaa tehtäisi ja antaa infoa aiheesta.

Ilkivallasta seuraa kustannuksia kaupungille, yksityisille yrityksille, taloyhtiöille ja ihmisille. Lisäksi ilkivalta vahingoittaa arvokasta luontoa.

Yhden graffiteilla sotketun bussipysäkin tai penkin pesun hinnaksi voi tulla 70–120 euroa. Kokonaan uuden lasisen bussipysäkin hinnaksi tulee 4 000 euroa ja uuden penkin jopa 1 600 euroa. Ilkivaltaa ei siis kannata aivan huvikseen tehdä.

Nuoret halusivat ryhtyä kampanjaan, koska ilkivallan korjaukseen ja siivoamiseen käytetty raha voitaisiin käyttää muuhun. Myös se, että kampanja on lähtöisin nuorilta, voisi vaikuttaa muiden nuorten käytökseen.

Kampanja toimii sosiaalisessa mediassa ja nettisivuilla, josta löytyy muun muassa yleisesti tietoa ilkivallasta, lisää sen kustannuksista ja kilpailu.

Kilpailu on voimassa lokakuun loppuun asti ja osallistumiseen on ohjeet nettisivuilla www.jyvaskyla.fi/siistii. Instagramissa kampanja on nimellä @siistiijkl ja Facebookista kampanjan löydät hakusanalla ”siistii”.

Jyväskylän nuorisovaltuuston kausi 2015–2016 päättyy 30. syyskuuta huippukokoukseen kaupungintalolla. Siellä muun muassa käydään kuluneen vuoden toimintakertomus läpi ja valitaan uudet jäsenet.

Huippukokoukseen ovat tervetulleita kaikki nuorten vaikuttamisesta kiinnostuneet. Ilmoittautukaa osoitteessa nuva@jkl.fi.

Jonna Könkkölä

nuorisovaltuutettu

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.