Arkkitehtuurimuseo haluaa olla läsnä valtakunnallisesti

Juulia Kauste

Keskisuomalaisen pääkirjoitus 27.8. avasi keskustelua Suomen arkkitehtuurimuseon tilakysymyksestä ja sijainnista. Samalla esille nousi näkökulma arkkitehtuurista kaupunkimatkailun vetovoimatekijänä.

Tähän ajatukseen on helppo yhtyä. Suomalainen arkkitehtuuri on todellinen vetovoimatekijä. Se säilyttää arvonsa paitsi yksittäisten kaupunkien myös koko Suomen mittakaavassa.

Arkkitehtuurimuseo on fyysistä museorakennusta monipuolisempi kokonaisuus. Myös sen tehtävä valtakunnallisena erikoismuseona ulottuu pääkaupunkiseutua kauemmas. Toimintaa kehitetään aktivoiden suhdetta arkkitehtuuriin, joka sijaitsee museorakennuksen ulkopuolella, eri puolilla Suomea.

Valtakunnallinen läsnäolo on museolle tärkeä tavoite, jonka saavuttamiseksi on kehitetty uudenlaisia toiminnan muotoja. Kaupunkeihin jalkaudutaan jatkossa sekä ohjatun tapahtumatoiminnan että verkossa saatavilla olevien, omaan arkkitehtoniseen tutkimusmatkailuun kannustavien pakettien avulla.

Valtakunnallista läsnäoloa lisätään myös yhteistyön kautta. Monet museon tuottamista näyttelyistä jatkavat Helsingistä kiertoa esimerkiksi Jyväskylään. Tällä hetkellä Keski-Suomen museossa on avoinna Arkkitehtuurimuseon tuottama “Värikkäämpi, iloisempi, hienostuneempi. 1960-luvun suomalaista arkkitehtuuria” -näyttely. Yhteistyö myös Alvar Aalto -museon kanssa on aktiivista.

Tästä näkökulmasta tarkasteltuna Arkkitehtuurimuseo on läsnä sijaintiaan laajemmin myös Keski-Suomessa. Keskustelu yhteistyömuotojen kehittämiseksi on lämpimästi tervetullutta!

Juulia Kauste

johtaja

Arkkitehtuurimuseo

Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.