Mihin kaatui JJK:n nousu futisliigaan?

Lasse Rönkä

Lauantaina 10.10. jalkapallossa olivat kaikki ”tuulet” edistämässä JJK:n voittoa ja futisliigaan nousua.

Upea syysilma, kauden ennätysyleisö, kansainvälinen meno ja värikäs tunnelma! JJK:n rosteri oli toipunut kolhuista pelikuntoon. Tosin siitä puuttui maajoukkuekomennuksen takia pari avainpelaajaa: Robert Taylor ja Aleksis Lehtonen.

JJK:lla piti olla henkinen yliote. Sillä oli kauden PK-otteluista vieraissa voitto ja kotona tasuri.

Miksi JJK menetti pelin tilanteessa 0–2 ajassa 9,17? Maalit olivat pakkien sekoilua. Se oli JJK:lle shokkialku, joukkue pääsi peliin mukaan vasta 30. minuutilla.

Syinä JJK:n lauantain PK-35- ja TPS- häviöihin sekä kauden aikaisempiin pistemenetyksiin oli selviä puutteita ja virheitä. Eroa ja vajetta on muun muassa näillä alueilla: pelaajien koko, voima, tahto, henkinen valmius/valmennus ja peliajatus/-tapa. JJK:n vahvuudet nopeus ja tekniikka eivät riittäneet kompensoimaan puutteita.

Pelitapa-eroja? JJK-hyökkäys etenee lyhyin eteen-taaksesyötöin. Pallo liikkuu hitaasti päätyen usein takaisin maalivahdille. Joukkue ei käytä pitkiä avauksia eteen eikä suunnanvaihdoksia poikki kentän.

JJK pelasi mielestäni liian puolustusvoittoisesti. Sen hyökkäyksiä oli vieraan helppo karvata ja ottaa miehet ajoissa kiinni.

Vantaa hyökkäsi nopein, pitkin avauksin tai kolmiopelillä. Se hallitsi peliä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Se oli ulottuvampi pää- , nopeampi ja tarkempi syöttö-ja laukauspelissä. Se käytti hyvin mielikuvitusta, vahvuuksia ja älyä. Se pelasi paremmin, ansaitsi voiton ja on mukana liiganousussa tai ainakin karsinnassa.

Ykkösessä AC Oulu–JJK on Keski-Suomen osalta ykkösen kauden päätösottelu. Voitto tai tasuri takaa JJK:lle 4.sijan ja häviö 5. sijan.

JJK:n tavoite oli nousu liigaan. Joukkueen menestys oli pitkään toiveita herättävä. Kauden loppu oli laskusuuntainen, ehkä alisuoritteinen. Kiitos hienosta kaudesta ja jännästä nousukilvasta! Suotuisaa lomaa, lepoa ja treeniä ykkösen kaudelle 2016!

Lasse Rönkä

Joutsa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu