Onko kotiläksyt nyt siis tehty?

Kari Halttunen

Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) hylättyä Jyväskylän kaupungin Valtiontaloa koskevan valituksen sanoi silloinen kaupunginjohtaja Markku Andersson lehtitietojen mukaan: ”Jatkossa Valtiontalon korttelin kehittämisessä on tehtävä kotiläksyt aiempaa huolellisemmin”.

Tilapalvelun johtokunta ja kaupunginhallitus: onko nyt siis kotiläksyt tehty huolellisemmin, kun hanke tulee jälleen käsittelyyn? Seuraako kaupunginvaltuusto valmistelua taas sivusta?

Hankkeesta on teetettävä ulkopuolinen asiantuntijalausunto, jos tilapalvelun johtokunta ei ole sitä tehnyt. Käsittely ei voi näin tärkeässä asiassa olla pelkästään tilapalvelun johtokunnan ja kaupunginhallituksen osaamisen varassa.

Tilapalvelun esitys tulee sitten käsitellä julkisesti ja läpinäkyvästi kuten kuntalaki edellyttää. Ulkopuolinen tekninen raportti, riippumattomien tilintarkastajien ja juristien lausunto täytyy julkistaa samassa tilaisuudessa.

Asiassa on turha kiirehtiä, onhan hanke ollut kaupungin terävimmän johdon hoidossa perimätiedon mukaan 25 vuotta – tulokset tiedämme.

Valtuustolla on nyt tarkka paikka. Valtuutettujen tulee muistaa, että kunnallisvaalit ovat kohta ovella. Jos tässä hankkeessa taas epäonnistutaan, puolueiden kannattaa tarkoin miettiä, ovatko nämä päättäjät kaupungin kannalta riittävän osaavia jatkossa niin valtuustossa, tilapalvelun johtokunnassa kuin myös kaupungin hallituksessakin.

Kari Halttunen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu