Lapset ja nuoret liikkumaan

Ilari Ristikankare

Olen muutaman viime vuoden aikana huomannut, että lasten ja nuorten liikkuminen on vähentynyt huomattavasti. Yhä enemmän nykypäivän elektroniset laitteet vievät lasten ja nuorten huomiota, minkä seurauksena liikkuminen jää vähille.

Esimerkiksi koulun käytävillä näkee joka päivä oppilaita, jotka ovat intensiivisesti keskittyneet kännykän saloihin. Monella saattaa myös mennä helposti ilta tablettia tuijotellessa tai tietokoneella pelatessa.

Olen sitä mieltä, että johonkin on laitettava raja ja lapset sekä nuoret laitetaan liikkumaan.

Kaikkialla uutisoidaan lasten ja nuorten liikkumisesta, ja siitä on jopa tehty monia tutkimuksia, jotka kertovat, kuinka liikkumisen määrä on romahtanut.

Lasten ja nuorten Liikuntakäyttäytymistutkimus paljastaa, että vain viidesosa koululaisista liikkuu suositusten verran, joka on pari tuntia päivässä.

Monien mielestä liikuntaharrastukset vievät paljon aikaa ja seurassa harrastaminen voi tulla kalliiksi, minkä seurauksena meidän ja muilla kouluilla järjestetään ilmaisia liikuntakerhoja koulupäivän aikana ja sen jälkeen. Ulkoakin löytää monia hyviä urheilupaikkoja, jonne voi mennä vaikka kaveriporukalla pelaamaan jalkapalloa.

Toivoisin, että kouluissa liikuntatuntien määrää korotetaan normaalista kahdesta tunnista viikossa kuuteen tuntiin viikossa, mikä olisi paljon parempi nykyisten liikuntasuositusten kannalta. Lisäksi toivon, että lasten ja nuorten huoltajat kannustaisivat lapsia liikkumaan yhä enemmmän.

Ilari Ristikankare

Normaalikoulun 8. luokka

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.